Zorlu hangi şirketlerini tasfiye etti?

Zorlu hangi şirketlerini tasfiye etti?

Zorlu, geçen ay enerji sektöründe faaliyet göstermesi için dört şirketi sürpriz bir şekilde tasfiye etme kararı aldı.

Zorlu hangi şirketlerini tasfiye etti?
16px
24px
08.09.2014 18:43
ABONE OLgoogle
Grup son yıllarda Zorlu Center projesiyle adından söz ettirse de Vestel, Taç, Linens gibi tüketicinin yakından tanıdığı markaların da sahibi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Nazif Zorlu’nun yürüttüğü Zorlu Holding tekstil, elektronik, beyaz eşya, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Girdiği her sektörde iddialı olan Zorlu Holding, enerji sektörünün de büyük projelere imza attı. Yurt içinde beş doğal gaz, yedi hidroelektrik santrali, iki jeotermal ve bir rüzgar santralinden oluşan mevcut yatırım portföyüyle toplam 795 megavatlık gücü olan Zorlu Enerji Grubu, serbest üretim şirketleri arasında sektörün önde gelen oyuncularından biri.

Sektörde 1.8 milyar dolarlık aktif büyüklüğe ve 250 milyon dolarlık ciroya sahip. Pakistan’daki 56.4 megavatlık rüzgar enerjisi santrali ile İsrail’de yüzde 25 hissesine sahip olduğu 840 megavatlık kurulu güce sahip Dorad Doğal Gaz Çevrimiçi Santrali ile birlikte toplam 1.061 megavat kurulu güce ulaşmış durumda. Sektörde hızlı büyüyen Zorlu, geçen ay enerji sektöründe faaliyet göstermesi için 2013’ün kasım ayında kurduğu dört şirketi sürpriz bir şekilde tasfiye etme kararı aldı.

Zorlu Aliağa Enerji Üretim,Zorlu Kumpınar Enerji Üretim ve Zorlu Kıyıköy Enerji Üretim, Zorlu Enerji Üretim şirketlerinin tasfiye süreci başladı. Öğrendiğimize göre, kağıt üzerinde kurulan bu şirketlerin elindeki lisanslar diğer şirketlere devredilmiş. Dolayısıyla şirketlere ihtiyaç kalmamış, Tasfiyenin nedeni buymuş…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde