Zorlu'dan 'Dedikodu'ya sert tepki

Zorlu'dan 'Dedikodu'ya sert tepki

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Türkiye'nin dedikoduya değil, morale ihtiyacı var" dedi.

Zorlu'dan 'Dedikodu'ya sert tepki
16px
24px
19.12.2008 12:11
ABONE OLgoogle

Zorlu, yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntının Türkiye'yi de etkilediğini ancak küresel krizi lehimize çevirme fırsatlarının araştırılması gerektiğini, bu süreçte de dedikodu yerine herkesin birbirine moral vermesi gerektiğini söyledi.

Dünya çapında şirketlerin 6 ay ilerisini göremediğini ve ciddi nakit sıkıntısı çektiğini belirten Zorlu, "dünyada ciddi finans sıkıntısı var. Bu gerçek. Dünyada, şirketler 6 ay, 3 ay ilerisini göremiyor. Bu bize avantaj olarak yansıdı. Şirketler kısa siparişlerle Türkiye gelmeye başladı. Türkiye artık bunu alabiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin elinde bulunan teknolojik altyapının bir çok büyük ülkede olmadığını, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini de kaydeden Zorlu, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin elinde bulunan sanayi tesisleri bir çok gelişmiş ülkede yok. İnsan gücümüz ve beyin gücümüz de var. Bize düşen birlik beraberlik içinde üretime ağırlık vermek. Dedikoduyu bırakalım. Türkiye'nin dedikoduya değil, morale ihtiyacı var. Eğer birlik beraberlik içinde işçisi ile sanayicisi ile el ele vererek güç birliği yaparsak, devletimiz de reel sektörü korumaya yönelik adımlar atarsa krizden ciddi yara almadan kurtulmuş oluruz."

Ekonomik kriz nedeniyle Çin'in bir dizi tedbir aldığını ve üreticisini desteklediğini kaydeden Zorlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çin, ülkesindeki tüm fabrikatörlere fabrikalarını kapatmamaları ve işçi çıkartmamaları için 2-3 puan destekte bulunacağını açıklamış. Bana soruyorlar, (hükümet ne yapmalı?) diye. Bunu ben söyleyemem. Türkiye son 6-7 sene içinde siyasi istikrar yakaladı. Her sene yüzde 8-9 büyüme yakaladı. Bunu özel sektör başardı. Şimdi sıra gerekenin yapılmasında. Devletimiz, hükümetimiz gerekli tedbirleri alıp iş dünyasının önünü açmalı. Reel sektörü desteklenmeli." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde