Zorlu'dan 96.5 Milyon Dolarlık satışı

Zorlu'dan 96.5 Milyon Dolarlık satışı

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin petrol, doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunan şirketi satıldı

Zorlu'dan 96.5 Milyon Dolarlık satışı
16px
24px
05.07.2010 15:37
ABONE OLgoogle

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin petrol, doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunan yüzde 100 iştiraki Amity Oil International Pty Ltd. Şirketi ile Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketi'nin tüm hisselerinin TransAtlantic Worldwide Ltd.'e devri amacıyla hisse satış sözleşmesi imzaladığı bildirildi. 

     Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, ''Hisse Satış Sözleşmesinin imzalanmasının akabinde, yüzde 73'üne sahip olduğumuz Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 99,6'sının Amity Oil International Pty Ltd'ye satışı gerçekleştirilecek olup, ilgili kurumların onayının alınmasını takiben Amity Oil International Pty Ltd. Şirketi'nin tüm hisseleri ve Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 0,4 hissesi TransAtlantic Worldwide Ltd Şirketi'ne toplam 96,5 milyon USD bedelle devredilecektir'' denildi. 

     Satış bedelinin 50 milyon ABD Dolarının avans olarak alınacağı dile getirilen açıklamada, kalan 46,5 milyon doların ilgili kurumların onayının alınmasının ardından yapılacak hisse devir tarihinde tahsil edileceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde