Zorlu'daki kaçak katlara Bilal Erdoğan'ın adı karıştı

Zorlu'daki kaçak katlara Bilal Erdoğan'ın adı karıştı

Zorlu Center’ın 86 bin metrekaresinin kaçak olduğu, sonradan yasadışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu öne sürüldü.

Zorlu'daki kaçak katlara Bilal Erdoğan'ın adı karıştı
16px
24px
25.12.2013 06:44
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik soruşturmada, Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86 bin metrekaresinin kaçak olduğu, sonradan yasadışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu öne sürüldü.

Zorlu Center’daki kaçak yapılaşma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) bürokratları tarafından tespit edilince, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ÇŞB İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ve Zorlu Grubu’nun temsilcilerinin katılımıyla 1 Ekim 2013’te Ankara’da gizli bir toplantı yapıldığı iddia edildi. Toplantıda Zorlu Center’daki emsal aşımlarının konuşulduğu belirtildi. Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Zorlu Center’da bulunan Günaydın ve Gülhane Kebap isimli restoranların sahibi olduğu da iddialar arasında. Bu durum “Bilal Erdoğan’a verilen dükkânlar karşılığında kaçak inşaata göz mü yumuldu” sorusuna akıllara getirdi.

Başbakan tanıştırdı

Ankara’da gerçekleşirildiği öne sürülen gizli toplantıya bizzat Başbakan Erdoğan’ın başkanlık yaptığı, ÇŞB yetkilileri ile Zorlu Grubu’nun yetkililerinin birbirlerini tanımadıkları, toplantıda Başbakan tarafından tanıştırıldıkları iddia edildi.

Toplantı sonrasında İl Müdürü Ayyıldız’ın ifadeleri de polis takibine takıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “... bize bu adamın işini halledin demedi mi ya toplantıda, Başbakan sen ben orada toplantıda olduğumuz zaman” sözlerine Ayyıldız, “Yani orada da öyle dedi... Bir problemleri var ama bunu bu haliyle artık dedi.. halledin” şeklinde karşılık verdiği öne sürüldü.

Rapor değiştirildi

Başbakan’ın talimatının ardından daha önce hazırlanan ve olumsuz değerlendirilen raporun yerine yeni bir rapor hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulduğu ileri sürüldü. Raporun değiştirilmesi kararı üyelerin görüşmelerine de yansıdı.

Zorlu Center’a yeni plan mı geliyor?

Beşiktaş’taki Zorlu Center için yapılan ihalede inşaat alanının 230 bin metrekare olarak belirlenmesine karşın eklenen bodrum katları ile bu rakam 628 bin metrekareye çıkmıştı. Operasyon öncesinde onaylı projesine aykırı olarak inşa edilen Zorlu Center’ın yasal hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde plan değişikliği yapılması gündemdeydi. Şimdi nasıl bir süreç işleyeceği merak konusu.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde