Zorlu, CHP ile AKP arasında kaldı

Zorlu, CHP ile AKP arasında kaldı

Zorlu Center’ın açılışı içki ruhsatı yüzünden ertelenmişti. Başbakanın açılışını yapacağı Zorlu Center’ın kaderi CHP'li belediyenin elinde..

Zorlu, CHP ile AKP arasında kaldı
16px
24px
17.09.2013 12:58
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı beklenen Zorlu Center’ın açılışının dükkanların içki ruhsatlarında ortaya çıkan kriz yüzünden gerçekleştirilemediği ortaya çıkmıştı. İşin ilginç 2.5 milyar dolarlık yatırımla yapılan Zorlu Center'in içki ruhsatını CHP'li belediye verecek.

Necati Doğru'dan ilginç yazı..

 Arazi devletindi (Karayolları), Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. İstanbul’un kent arazisine AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahip çıkamadı. Çünkü AKP’li Başbakan’dan korktu. Bu değerli araziye Ankara’daki Bakanlık plan değişikliği yaptı. 85 dönüm (85 bin metrekare) şehir arazisine 237 bin metrekare bina yapılacak şekilde plan çıkardı. Şehircilik uzmanları isyan ettiler; “Burası İstanbul halkı için park olsun, İstanbul Boğazı bu kadar yoğunlukta binayı kaldıramaz” diye uyarı yaptılar.
 Adalete başvuruldu.
 Mahkemeler açıldı.
Başbakan’ın partisi AKP’den çoğunluğu oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu planı ilk toplantısında onayladı. TV’de canlı yayın, uyutma ve afyonlama, açık artırma yapıldı. 800 milyon TL’ye Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu araziyi “Center ve rezidans yapmak üzere” satın aldı. Gazetelere “sevincinden harman dalı oynadı” diye haber oldu.

* * *

Neden harman dalı oynadı?
237 bin metrekare izni var.
 628 bin metrekare yaptı.
391 bin metrekare fazla.
 Metrekaresini kaça sattı?
8-10 bin dolardan.
Şehir rantı avcılarının çok sık başvurduğu ve ilgili AKP Büyükşehir Belediyesi ile CHP Beşiktaş Belediyesi’nin göz yumduğu “kot alma oyunu ve bodrum katı gösterme illüzyonu” ile Boğaz’a hançer gibi saplanan dört büyük dev bina 237 bin metrekare olması gerekirken 628 bin metrekare olarak dikildi.
 Kent kanı böyle emdirildi.

* * *

Şimdi; “Zorlu Center’ın açılışı içki ruhsatı yüzünden ertelendi” haberleri yapılıyor. Başbakan açılışa gelecek, kurdeleyi “Ya Allah… Bismillah…” diye kesecek fakat dükkanların içki ruhsatları çıkmadığı için açılış gecikiyormuş. Yasaya göre içki ruhsatlarını CHP’li Beşiktaş Belediyesi veriyor. CHP’li Belediye Başkanı, “ruhsatlar verilsin” diye oluru parti grubuna ve İlçe Belediye Meclisi’ne gönderdi fakat “Zorlu Center’in henüz iskan izni (onaylı projeye göre kaçağı-göçeği yoktur, oturulmaya uygundur belgesi) olmadığı için” sorun çıktı. CHP’nin Genel Başkanı, iktidarı “Rant dağıtarak güzelim Boğaz’ın silüetini bozuyor” diye suçluyor. CHP’nin Beşiktaş Belediyesi ise “üzüm kanı (rakı) içmeyi kent kanı (rant) emmenin tesettür türbanı yapanlarla” kol kola gidiyor.
İnsaf be sultanlar!
 Rantçılık hanginizde?
 Hayyam büyük şair!

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde