Ziraat’ten sanayicilere: Kredi alın ileride işiniz zorlaşabilir

Ziraat’ten sanayicilere: Kredi alın ileride işiniz zorlaşabilir

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, zorunlu karşılıklar nedeni ile kredi maliyetlerinin önümüzdeki dönemde artacağını söyledi

Ziraat’ten sanayicilere: Kredi alın ileride işiniz zorlaşabilir
16px
24px
28.04.2011 10:52
ABONE OLgoogle

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, zorunlu karşılıklar nedeni ile kredi maliyetlerinin önümüzdeki dönemde artacağını belirterek, sanayicilere, “Eğer finansman ihtiyacınız varsa, bugünden uzun vadeli borçlanma doğru olur” tavsiyesinde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’na katılan Çağlar, sanayicilerin, bankacıların yaptığı yüksek kârlar nedeni ile sektöre bakışının, son yıllarda değiştiğini ifade etti. Çağlar, “Bize kızdığınızı biliyoruz. Fakat, biz bu kârları sizlere daha iyi hizmet vermek için bilançomuzu büyütmek için tutuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Maliyet artacak’

Kredi genişlemesinin, bu dönemde sınırlı da olsa devam edeceğini belirten Can Akın Çağlar, “Zorunlu karşılıklar sebebi ile artan maliyetler olacak. Bu maliyetler, belki sınırlı olarak sizlere de yansıdı. Fakat, önümüzdeki dönemde bir miktar daha kredi maliyetlerine yansıtabiliriz diye düşünüyoruz. Faiz giderleri hızlı bir şekilde arttı. Bunun sonucu olarak sizlerin kredi maliyetleri artıyor olacak. Bu nedenle, eğer finansman ihtiyacınız varsa, bugünden uzun vadeli borçlanma doğru olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Çağlar, Merkez Bankası politikalarının, likidite daralmasına yol açacağına kaydederek, “Bu politikalar, sizin krediye ulaşmanızı zorlaştıracak ya da kredinin maliyetini artıracak. Fakat buna rağmen, istikrarlı ekonomi için Merkez Bankası’nın, bugünden ileriye yönelik olarak aldığı bu tedbirleri fevkalade doğru buluyoruz” dedi.

Çin’de banka kurabilir

Çağlar, “Libya ve Katar’ın yanı sıra Çin’de de ortaklık veya banka kurmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat son gelişmeler nedeniyle Libya’daki araştırmalarımızı durdurmamız gerekiyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde