Ziraat'ten 5.1 milyar TL kâr

Ziraat'ten 5.1 milyar TL kâr

Ziraat Bankası 2015 yılında karını yüzde 27 artırdı, 5,16 milyar liraya çıkardı

Ziraat'ten 5.1 milyar TL kâr
16px
24px
11.02.2016 06:48
ABONE OLgoogle
Ziraat Bankası 2015 yılında yüzde 27 artışla 5,16 milyar TL net kâr elde etti.

Bankanın 2015 yılına ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Bankası Hazine Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, müşterilerini ve çalışanlarını en önemli varlığı olarak gören bir yönetim anlayışıyla iş modellerini geliştirmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru “Yeniden yapılanan, değerlerini muhafaza ederek yenilenen ve güçlenen Ziraat Bankası, ülkemizin önemli bir aktifi olarak bir yılını daha, güçlü bir performansla tamamlamış bulunuyor” dedi.  

Yerel ve küresel finansal piyasalardaki dalgalanmalara karşın Ziraat Bankası’nın, geliştirmekte olduğu iş modeli ile istikrarlı olarak sektör ortalamasının üzerindeki büyümesine 2015’te de devam ettiğine dikkat çeken Bilgehan Kuru, temel aktif pasif yönetim stratejileri ile kredi ağırlıklı büyümeyi sürdürdüklerini ve bilançolarına dahil ettikleri müşterilerin sayısını günden güne artırdıklarını ifade ederek, 2015 sonu itibariyle aktiflerinin %62’sinin kredilerden oluştuğunu belirtti. 

Kredilerde sektörün lider bankası olduk

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru “2015 yılında nakdi kredilerimiz %32 artışla, 187 milyar TL’ye ulaşmıştır. Son yıllarda sektörden daha yüksek kredi artış hızı ile pazar payımızı artırırken, bankacılık sektöründe en yüksek toplam kredi büyüklüğüne sahip banka olduk. Gayri nakdi kredilerde %47 artış sağlarken toplam kredilerimiz, 247 milyar TL’ye ulaşmış bulunuyor. Hem nakdi hem de gayri nakdi kredilerde sektörün lider bankasıyız” dedi. Bilgehan Kuru, kredideki artışın, ağırlıklı olarak reel sektörün finansmanından kaynaklanmış olmasının işaret edilmesi gereken diğer önemli bir husus 
olduğunu ifade etti.

Tarım sektörüne verdiğimiz kredileri yüzde 32 artırdık

Bilgehan Kuru “Tarım bankacılığını yeniden tarif ediyoruz. Temel tarım ürünlerinin finansmanından sınai tarıma uzanan değer zincirini kurmaya çalışıyoruz. Üretici-sanayici entegrasyonunu sağlayacak sözleşmeli üretim modellerinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılında, tarım sektörüne verilen kredilerde %32 artış kaydetmiş durumdayız” diyerek sözlerine devam etti.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde