Ziraat sözünü tutmadı, paraları ödemedi

Ziraat sözünü tutmadı, paraları ödemedi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın müşterilere paralarını geri verecekleri sözünü verdi. 3 aydır bekleyen mağdurlar eylem yaptı.

Ziraat sözünü tutmadı, paraları ödemedi
16px
24px
05.06.2015 08:34
ABONE OLgoogle
Ziraat Bankası, geçmişe yönelik kredi komisyonları ve dosya masraflarını geri vereceğini söylemesine rağmen tüketicileri mağdur etmeye devam ediyor. Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) üyeleri banka şubesi önünde oturma eylemi yaparak “Paramızı ne zaman vereceksiniz, bize zaman söyleyin” dedi.  

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın geçen şubat ayında yaptığı bir açıklamada aldıkları komisyon paralarını iade ettiklerini, tüketicilerin mahkemeye gitmesine gerek kalmadan direkt bankadan talep etmeleri halinde paralarını geri alabileceklerini söylemişti.

Genel müdürün bu açıklamasının ardından binlerce tüketici bankaya yazılı dilekçeyle müracaat ederek dosya masraflarının iadesini talep etti. Aradan geçen üç aydan fazla sürede banka, tüketicilere herhangi bir dönüş yapmadı. 
 
Yüz binlerce dosya bekliyor

Ziraat Bankası Heykel Şubesi önünde bir grup tüketici ile oturma eylemi düzenleyen Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Bankaların konut ve tüketici kredisi üzerinden tüketiciden tahsil ettikleri dosya ve komisyon masraflarının geri alınması için tüketici hakem heyetlerinde yüz binlerce dosya birikmiştir. 2014 senesinde Türkiye genelindeki tüketici hakem heyetleri tarafından çözüme bağlanan dosya sayısı 2 milyon 200 bini geçmiştir. Bu şikâyetlerin 1 milyon 972 bin 901’i bankalarla ilgilidir” şeklinde konuştu
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde