Ziraat, hem Turkcell’e hem de Genel Enerji’ye hissedar oldu

Ziraat, hem Turkcell’e hem de Genel Enerji’ye hissedar oldu

Çukurova Holding, Turkcell’deki paylarını geri almak için Rus Alfa’ya ödeyeceği 1.6 milyar doları Ziraat Bankası’ndan buldu.

Ziraat, hem Turkcell’e hem de Genel Enerji’ye hissedar oldu
16px
24px
28.07.2014 07:21
ABONE OLgoogle
Çukurova Holding, Turkcell’deki paylarını geri almak için Rus Alfa’ya ödeyeceği 1.6 milyar doları Ziraat Bankası’ndan buldu. Çukurova’nın teminat olarak Genel Enerji’deki hisselerini gösterdiği belirtiliyor

Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell’deki paylarını geri almak için Rus Alfa’ya yapacağı ödemede gereken 1.6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası’ndan sağladı.

Ülker Grubu ile finansman görüşmeleri Hazine’nin itirazına takılan Çukurova’nın Ziraat’ten kaynak bulmasıyla akıllara hangi teminat karşılığında bu parayı sağladı sorusunu getirdi. Habertürk’te yer alan habere göre, 1.6 milyar dolar için Çukurova Grubu, Ziraat Bankası’na, üç teminat verdi. Bunlar; Genel Enerji’deki yüzde 24’lük payı, Geden Lines denizcilik holding şirketi ve Turkcell’den payına düşecek  temettü olarak sıralandı.

AY SONUNDA ÖDEME YAPACAK

Bir kaynak, “Çukurova Turkcell’deki hisselerindeki rehini kaldırmak için gereken 1.6 milyar dolar kaynağı Ziraat Bankası’ndan sağladı. Ödeme 31 Temmuz’da yapılacak” dedi. Çukurova ve Alfa arasında Turkcell’deki payların geri alımı konusunda finansman için gereken koşullarda anlaşma önceki gün sağlanmıştı.

Turkcell’de dolaylı olarak yüzde 13.22 payı bulunan Altimo, Çukurova Grubu ile dolaylı yüzde 13.8’lik payın sahipliği konusunda 2005 yılına dayanan bir anlaşma nedeniyle uzun yıllar boyunca davalık olurken, bu uzlaşmazlık şirketin son yıllardaki genel kurullarının yapılmasını ve temettü dağıtımlarının gerçekleşmesini engellemişti. Turkcell’de TeliaSonera’nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37.3, Altimo’nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor.

3O TEMMUZ SON TARİHTİ 

Çukurova Grubu, Altimo’nun rehninde bulunan yüzde 13.8 hisseyi almasıyla Turkcell’i dolaylı olarak kontrol edebilir hale gelecek. Çukurova’nın bu hisseyi alamaması halinde ise Turkcell İletişim’in kontrolü Altimo ve Teliasonera’ya geçecekti. Çukurova’nın Turkcell hissesini geri alabilmek için 30 Temmuz’a kadar süresi bulunuyordu. 
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde