Ziraat Bankası Genel Müdürü'nü takan yok

Ziraat Bankası Genel Müdürü'nü takan yok

Ziraat Bankası Genel Müdürü, "Talep edilince mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz” dedi. Ama ücret ve komisyonları iade eden yok...

Ziraat Bankası Genel Müdürü'nü takan yok
16px
24px
22.02.2015 07:28
ABONE OLgoogle
Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın’ın haksız alınmış ücret ve komisyonların tüketiciye dava açılmaksızın şubelerden iade edileceği sözü boşa çıktı. Aydın’ın verdiği sözü ne kendi bankasının şube müdürleri ne de TBB üyesi bankaların yöneticileri uyguluyor. Tüketiciler, “Devlet adamlarına da güvenemeyeceksek kime güveneceğiz” eleştirisinde bulundular.

Hüseyin Aydın, TBMM KİT Komisyonu’nda milletvekillerinin ücret ve komisyonla ilgili eleştirileri üzerine, “Artık tüketicilerin mahkemeye gitmesine gerek yok. Zaten davaları kaybediyoruz, o halde bürokrasiyi de kaldıralım aradan, bunu ödeyelim dedik. Talep edilince mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz” dedi. Aydın’ın bu sözünü devlete ait Anadolu Ajansı (AA) bütün Türkiye’ye haber olarak geçti.

”Davayı kazanana ödüyoruz”

Aydın, üstelik sadece Ziraat’in değil bir çok bankanın da kendileriyle aynı yönde düşündüğü bilgisini de aktardı. Aydın’ın sözlerini referans alan milyonlarca tüketici, ödedikleri komisyon ve ücretleri almak için şubelere akın etti. Ancak hepsi de eli boş döndü. Ziraat Bankası şubeleri,Genel Müdürlük’ten kendilerine bu yönde herhangi bir talimat gelmediğini belirtirlerken, bir şube müdürü, “Her halde Genel Müdür Bey yanlış anlaşıldı. Bize gelen talimata göre, şubeye her başvuran tüketiciye değil, dava açmış ve mahkemeden ücret ve komisyonu iade hakkı kazanmış müşterilerimize iade yapıyoruz” dedi.

Davalar 1 milyona dayandı

Aydın’ın açıklamalarının banka şubelerinde karşılığının olmaması, milyonlarca tüketicide hayal kırıklığına yol açtı. Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Dava açmayı düşünmüyorduk. Ancak madem vatandaşla alay ediliyor, dava açıp o paraları geri alacağız” dediler. Kararlarının yüzde 90’ı tüketici lehine sonuçlanan Tüketici Hakem Heyetleri’ne bankalarla ilgili açılan dava sayısının 1 milyona yaklaştığı, aşırı yoğunluk nedeniyle 2014 yılındaki başvuruları yeni görüşülmeye başlandığı öğrenildi. Yaşanan son gelişmelerle birlikte dava sayısında ciddi patlama yaşanması da bekleniyor.

Tüketici Hakem Heyetlerine ilçelerde ürün ya da hizmet bedeli 2 bin 200 TL’yi, illerde 3 bin 300 TL’yi aşmayan anlaşmazlıklar için başvuru yapılabiliyor. Bu değeri aşan anlaşmazlıklar ise tüketici mahkemelerinde görülüyor.
Erdoğan Süzer/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde