Zeybekci dolara 10 gün verdi: Rahatladığımızı hep beraber göreceğiz

Zeybekci dolara 10 gün verdi: Rahatladığımızı hep beraber göreceğiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurlarındadaki dalgalanmaların geçici olduğunu öne sürdü: “Göreceksiniz, yaklaşık olarak 10 gün diyelim, rahatladığımızı hep beraber göreceğiz.”

Zeybekci dolara 10 gün verdi: Rahatladığımızı hep beraber göreceğiz
16px
24px
26.05.2018 16:05
ABONE OLgoogle
İş insanlarıyla bir araya gelen Zeybekci, Türkiye’nin döviz kurlarıyla ilgili spekülasyon yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Şunu söylemek yanlış olur; ‘Türkiye’de kurun, TL’nin, 1 kuruşluk değer düşmesi durumunda, Türkiye’nin toplam kaybı 1.5 milyar TL’dir. ‘Bu matematik anlamında teoride doğrudur ama realite anlamında doğru değildir. Defter kapanmadı çünkü, yani dükkanı tavsiye edip de defteri kapatıp da en sonunda hesapları ödeyip de bu noktaya gelmedik. Yaşanan dalgalanma nasıl ki 4.90’lara çıktı bu kadar zarar oluşmadıysa, 3.70’lere indi bu kadar gelir de oluşmadı. Bu dalgalanma, dalga boyu gittikçe küçülecek sonra belirli bir bant aralığına gelecek. Ondan sonra Türkiye ekonomisi biraz önce saydığımız o realitelerine uygun bir şekilde Türk Lirası’nın değeri oturacak ve olması gereken yere gelecek.”  

‘Bizi kim dövüyor?’

Zeybekci şöyle devam etti: “Diyeceksiniz ki ‘Bu kadar iyiyiz, bizi kim dövüyor’ bütçe açığında. Yabancı finansman ihtiyacı duyduğumuz cari açıkta yüzde 4.2’deyiz, bu da sürdürülebilir bir cari açıktır. Bütün bunları böyle bir ortamda başararak gelen bir Türkiye’nin şu andaki bütün yaşadıklarımızı geçiştirmesi mutlaktır. Söylemlerimizde geri adım attığımız mevzu bahis değildir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde