Zeybekci'den sanayicilere: Faizleri tüketim için düşürmeyeceğiz

Zeybekci'den sanayicilere: Faizleri tüketim için düşürmeyeceğiz

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Faizleri yatırım ve üretim için düşüreceğiz fakat tüketimle ilgili aynı gayret içerisinde olmayacağız" dedi

Zeybekci'den sanayicilere: Faizleri tüketim için düşürmeyeceğiz
16px
24px
09.02.2018 12:53
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faiz seviyeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmayacağını söyleyen Zeybekci, yatırım ve üretim alanında faizin dezavantajını ortadan kaldırmak için faizlerin bu üç alanda düşürüleceğini, ancak tüketimle ilgili aynı gayret içerisinde olmayacaklarını aktardı. 

Ekonomi Bakanı, "Yatırım yapmak için finansman maliyetleri son derece yüksek. Bu dezavantajı teşvik sistemimizin içinde çok güçlü faiz desteğiyle ortadan kaldıracağız" diye ekledi.

Zeybekci, "Bütün bunları yaparken diğer taraftan enflasyonla mücadeleden elimizi çekmeden onun üzerindeki kontrolü bırakmadan, bizden tüketim ile ilgili paranın, finansmanın maliyetini düşürmemizi de kimse beklemesin" dedi. 

2018'in sanayileşme anlamında Türkiye tarihine yeni adımların atıldığı bir yıl olacağını söyleyen Ekonomi Bakanı, "2018'de ihracatımız rekor kırmaya devam edecek. Savunma sanayisi ihracatı 10 milyar doları aşacak. Petrokimyada dev yatırımlar gelecek. Özel sektörün yatırımları bize önemli destek verecek" diye konuştu. 

“KALKINMA BANKASI İÇİN YENİ BİR ADIMLA KARŞINIZA GELECEĞİZ”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de sanayicinin sorunlarının çözümüne yönelik olarak şunları söyledi:

"Gümrük Birliği başta olmak üzere aldığımız pek çok kararda sizlerle beraber olmamız lazım. Biz de her fırsatta bunu gerçekleştiriyoruz. Sadece İSO değil, aynı zamanda Adana, Bursa, Samsun, Antep gibi pek çok şehirle bir araya geliyoruz. Yakın zamanda Kalkınma Bankası’na yönelik bir adımla karşınıza geleceğiz. Gümrük Birliği de mutlaka güncellendirilecek"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde