Zeybekçi'den Arınç yorumu: Herkes haddini bilecek!

Zeybekçi'den Arınç yorumu: Herkes haddini bilecek!

Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki polemiğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekçi'den Arınç yorumu: Herkes haddini bilecek!
16px
24px
09.02.2016 06:23
ABONE OLgoogle
Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki polemiğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın partinin bayrağı haline gelmiş bir isim olduğunu, herkesin Cumhurbaşkanı denildiğinde haddini bilmesi gerektiğini öne sürdü. Arınç'a yönelik ‘hain' eleştirilerini ise refleks olarak yorumladı.

Zeybekci, “O sadece Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen bir söz değildir. Ben Cumhurbaşkanı'mızla ilgili söylenen her sözü anlamlı bulurum. Yüzde 52 ile seçilmiş ve bu ülkenin 80 milyonunu temsil eden bir cumhurbaşkanı, tabii ki dikkat edeceksiniz. Herkes Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek.” diye konuştu.  

Bir gazetecinin, “Parti içinde Cumhurbaşkanı, eleştirilemez bir konumda mı görülüyor? Partide ‘ağabey' konumunda olan Arınç bile eleştirildiğinde hain ilan ediliyor.” şeklindeki sorusu üzerine Zeybekci, Cumhurbaşkanı'nın da bir insan ve fani olduğunu, eleştirilebileceğini ancak bunun içeride olması gerektiğini söyledi. Zeybekci, “Baştan ayağa hatalar da vardır. Eleştiriyi çıkıp da dışarıda yaptığınız zaman bunda bir kasıt var demektir, bir anlam var demektir. Onun içinde bazen böyle refleks ama ben herkesin bu konuyla ilgili dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum, hem böyle konuşanlar hem bu konuşanlara böyle refleks gösterenlere.” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde