Zeybekci: Torbada ihracat ile ilgili sürprizler olacak

Zeybekci: Torbada ihracat ile ilgili sürprizler olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM'ye sunulması beklenen torba tasarıyla ilgili, "Kimsenin beklemediği güzel sürprizler olacak" dedi.

Zeybekci: Torbada ihracat ile ilgili sürprizler olacak
16px
24px
31.01.2018 13:26
ABONE OLgoogle

BAkan Zeybekci Merkez Bankası'nın TÜFE tahmini hakkında "Bence son derece olumlu" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulması beklenen torba tasarıyla ilgili olarak “İhracatla ilgili,  üretimle ilgili bunları artıracak, kimsenin beklemediği güzel sürprizler olacak” dedi.

Zeybekci, Merkez Bankası'nın TÜFE tahminini  yüzde 7,9'a yükseltmesi konusunda da “Gerçekleşme anlamında Merkez Bankası'nın bu tespitini çok realistik görüyorum. Bence son derece olumlu” diye konuştu.   TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: Sayın bakanımız güzel haberler verecek

Bloomberg'e değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, ihracatçı üzerinde maliyet oluşturan KDV, KDV iadeleri gibi bazı kalemler bulunduğunu belirtirken, “İhracata vermiş olduğumuz destekler ve teşviklerle ilgili bir çalışmamız var. Torba tasarı tartışılmaya başlansın içinde güzel şeyler olduğu görülecek” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde