Zenginhane: İşte ünlülerin evleri

Zenginhane: İşte ünlülerin evleri

Türkiye'nin önde gelen sosyetik isimleri, lüks semtleri mesken tuttu. Yaşadıkları saray yavrularının ihtişamı ise vatandaşın hayallerini zorladı

Zenginhane: İşte ünlülerin evleri
16px
24px
02.09.2012 11:35
ABONE OLgoogle

Zenginlerin malı, züğürdün çenesini yordu! Yaşadıkları evler ise gözleri yuvalarından dışarı çıkarttı. Sosyetenin önde gelen isimleri Bebek, Kuruçeşme ve Yeniköy'deki lüks evleri mesken tuttu. Bunun bedeli ise ağır oldu.

Zenginlerin oturduğu evler mercek altına alındığında, çıkan sonuç dudak uçuklattı. Çünkü zenginlerin ikamet ettiği adreslerde oturmak için en az 7 milyon TL'nin cepte olması şart idi. İşte vatandaşın hayallerini süsleyen evlerde oturan sosyetikler ve evleri:

MİMAR FARKI!
500 milyon dolarlık serveti olan Kemal Gülman'ın eşi Feryal Gülman, Bebek'teki villasında yaşıyor. En şık kadınlar listesinde başı çeken Gülman'ın evi bile "şıklık ve gösterişte" en ön sıralarda yer alıyor. 7 milyon lira değerindeki villanın bahçesine asansörle çıkılıyor. Bahçede 30 yıllık manolya ağacı dikkat çekiyor. Mimar olan Gülman'ın evindeki koltuk takımları hariç her şey antika değeri taşıyor.

5 ODA BİR SALON
Fransa'ya firar eden Cem Uzan'dan ayrılan Derin Mermerci, Taksim Residence'in çatı katında tek başına yaşıyor. 19. yüzyıl mimarisini yansıtan Boğaz manzaralı 730 metrekarelik daire, 5 oda ve bir salondan oluşuyor.

MODERN VE ANTİKA
Dedemanlar'ın torunu Özlem Önal, Süzer Plaza'nın 30. katındaki The Residances bölümünde kalıyor. Topkapı Sarayı'ndan Kız Kulesi'ne kadar tüm şehir Önal'ın ayakları altında. Dekorasyonda modern ve antikayı harmanlayan Önal'ın lüks dairesi tam 4 milyon TL.

BU NE Y'AHU!
New York'ta bir daire satın alan Les Ottomans Hotel'in sahibi Ahu Aysal, 2006'dan beri otelinde kalıyor. Aysal, Kuruceşme'de bulunan otelde, boğaz manzarası eşliğinde zevki sefa yapıyor. Değer biçilemeyen 2 bin 400 metrekarelik yalıda, 10 süit oda bulunuyor.

BALTALİMANI SAKİNİ
Babası Türk, annesi ise İsveçli olan Eda Taşpınar, Baltalimanı'nda 50 yıllık bir apartmanda oturuyor. Moda ikonu Taşpınar, evini şöyle anlatıyor: "Salondan tüm Boğaziçi manzarasını görüyor. Tam bir mahalle kültürü var. Herkes dostça bir yaklaşım içinde."  (Takvim)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde