Zengin turist ‘av’ına Maliye’den şartlı onay

Zengin turist ‘av’ına Maliye’den şartlı onay

Turizm serbest bölgeleri kurulması yönünde çalışmalar sürerken Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘av’ konseptini önerdi. Söz konusu öneriye Maliye Bakanı Şimşek, ‘gelir kaybı yaratmama’ şartı koydu

Zengin turist ‘av’ına Maliye’den şartlı onay
16px
24px
01.09.2015 05:57
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz günlerde açıkladığı “turizm serbest bölgesi” projesine yönelik olarak ilgili bakanlarla bir araya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, turizm bölgeleri için “av” konsepti önerdi. Eroğlu, deniz kıyısındaki ormanlık alanlarda oluşturulmasını istediği bölgelerde av turları düzenlenerek turist çekilebileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek ise ‘sıfır vergi’ uygulanacak bölgeler için “Gelir kaybı yaratmamalı” şartını öne sürdü. Hükümet, zengin yabancı turisti çekmek için ‘turizm serbest bölgeleri’ kurulması çalışmasını başlattı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, geçen hafta ilgili bakanlarla bu konuda bir toplantı yaptı.

HEDEF KİTLE YERLİ DEĞİL YABANCI

Kabine değişiminden önce gerçekleşen toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Toplantıda, turizm serbest bölgelerinin kuruluşu için yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda, bu bölgelerin hedef kitlesinin yerli değil yabancı turist olduğu aktarılırken, Türkiye’nin birçok imkânı aynı anda sunan bu bölgeler sayesinde ciddi olarak ön plana çıkabileceği belirtildi.

Kabine değişiminden önce yapılan toplantıda Maliye BakanıMehmet Şimşek ‘gelir kaybı yaratılmaması’ şartını öne sürdü.

GOLF, DENİZ İLE AV DA SATILACAK

Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, turizm serbest bölgelerinin deniz kıyısındaki ormanlık noktalara kurulmasını önerirken, özellikle pek çok ülkede imkân olmayan av turizminin öne çıkarılmasını istedi.

Buna göre av düşkünü zengin turist, Ege’deki ormanlık alanlarda ava çıkacak. Hem deniz hem golf hem de av imkânını bir arada bulacak. Toplantıda, av meraklısı turistlerin daha çok yüksek gelir grubuna sahip kişiler olduğuna dikkat çekilerek, dünyanın sayılı zengin turistleri için bu şekilde cazibe merkezi oluşturulabileceği üzerinde duruldu. Oluşturulacak bölgelerde yaban domuzu, çulluk, sülün ve keklik gibi hayvanların avlanabileceği belirtildi.

BÜROKRATLARA MEVZUAT TALİMATI

Serbest turizm bölgesi kuruluşu için gereken mevzuatın tartışıldığı toplantıda ilgili bürokratlara da mevzuat hazırlanması için talimat verildiği ifade edildi.
Deniz Çiçek/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde