Zengin turist Ağrı'ya golf oynamaya gidecek

Zengin turist Ağrı'ya golf oynamaya gidecek

Türkiye Golf Federasyonu tarafından yürütülen dört yılda 100 golf sahası projesi kapsamında Ağrı, Ardahan, Denizli ve Düzce'de golf sahası yapımına başlanıyor

Zengin turist Ağrı'ya golf oynamaya gidecek
16px
24px
20.03.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Türkiye Golf Federasyonu tarafından yürütülen dört yılda 100 golf sahası projesi hayata geçiyor. Ağrı, Ardahan, Denizli, Düzce bölgelerinin golf sahası projeleri onaylandı. İlk yatırımın finansmanı ise Turizm Bakanlığı tarafından sağlanıyor.

Urfa Harran Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan alana, uluslararası standartlarda 18 delikli bir saha iki yıl içerisinde açılıyor. Anadolu'nun golf sporu için elverişli iklimi ve ucuz arazi alanlarına sahip olması yatırımcıları harekete geçirdi. Yatırımcı firmalar arasında bulunan Alarko, Özaltın Grubu, Erku, Barut, Filkar ve Opet Erzurum, Gaziantep, Kastamonu, Kütahya'da golf sahaları kurulabilmesi çalışmalara başladı. Yatırımların söz konusu kentlerin ekonomisine de olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
Türkiye Golf Federasyonu tarafından yürütülen proje, Türkiye'nin turist profilini değiştirmeyi hedefliyor. Golf sahaları sayesinde yılın beş ayı boş kalan tesisler dolacak. Sıradan bir turist 600 dolar kazandırırken, golf turisti 1600 dolar kazandırıyor.

1 milyar dolar gelir sağlanır
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İstanbul Park'ın 150 milyon dolara mal olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 150 milyona 30 golf sahası yaparsınız. 30 golf sahasının bir yılda Türk turizmine 500 milyon dolarla 1 milyar dolar arasında para bırakır. Şimdi biz 100 golf sahasını hedeflediğimiz zaman 2,5 milyar dolar bir döviz girdisi hesaplamıştık. Bu kadar basit." Dünyada bu kadar turist çeken başka bir sporun olmadığını belirten Ağaoğlu, "Bizim dört yılda 100 golf sahası projesine Turizm Bakanı Atilla Koç çok destek verdi. Birlikte çalışıyoruz birlikte değerlendirmeler yapıyoruz" dedi. Ağaoğlu, projenin iki aylık süreçten başlayarak bir yıl içerisinde 86 golf sahasının tahsisi yapılacağını ve dört yıl içerisinde golf sahası sayısının 70 lere ulaşacağını belirtti.

Ağaoğlu, "O zaman Akdeniz'de çok önemli golf destinasyonu haline geleceğiz. Türkiye'nin turist profili değişecek günde 20 dolar bırakan turist gidecek. Onun yerine en az günde 200-250 dolar harcayan turist gelecek' diye konuştu. Ağaoğlu ayrıca Amerika'da 100 yaşını geçmiş kişiler arasında yapılan araştırmada yüz kişiden 98'inin golf oynadıkları tespit edildiğini, golfun insan yaşamına pozitif etkisi olduğunu söyledi.

Belediyelere iş düşüyor
Golf sporunun yapısından dolayı her yaşta herkes tarafından oynandığını ekleyen Ağaoğlu, dünyada 60 milyona yakın insanın golf oynadığını belirtti. Golf oynamak isteyenlerin ne yapması gerektiği sorumuz üzerine Ağaoğlu, "Kütahya, Konya, Düzce de yapılan tesisler sayesinde isteyen herkes golf oynayabilecek. İstanbul'daki kulüplerden herkesin faydalanması mümkün değil. Belediyelere iş düşüyor. Ancak İstanbul Belediyesi ve Ankara Belediyesi böyle bir zahmetin içine girmediler" dedi.

Nevin Donat/radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde