Zengin insanların hayatlarını mahvedebilecek 7 hata

Zengin insanların hayatlarını mahvedebilecek 7 hata

Bu hatalar en zenginlerin bile servetini mahvedebilir

Zengin insanların hayatlarını mahvedebilecek 7 hata
16px
24px
07.02.2017 05:54
ABONE OLgoogle

Yüksek miktarlarda para kazanmak zenginlik yaratmayı kolay hale getiriyor olabilir ama bu zenginliği devam ettirmek için yeterli olmuyor.

İnsanlar 5 basamaklı maaşlar kazanmanın zenginlik için yeterli olduğunu düşünse de önemli olan finansal potansiyele ulaşmak için adımlar atmaktır.

İşte zenginlerin yaptığı 7 finansal hata:

1) BÜTÇE KULLANIMINI VE HARCAMALARI TAKİP ETMEMEK

Finansal planlamacılara göre çok fazla para kazanılsa bile eğer dikkatli olunmazsa hepsi elden kayıp gidebiliyor. Bu yüzden bütçe ve harcama planı yapılması gerekiyor

Finansal planlamacı Ty Hodges'a göre aylık benchmark yapmak, sonrasında yıllık gezileri, hediyeleri ve diğer harcamaları planlamak gerekiyor.

2) SOSYAL SİGORTA YAPTIRMAMAK

Yüksek gelirliler, herhangi bir değişiklik yaratmak için yeterli olmadığını düşündükleri için sosyal sigorta yaptırmayı reddetme eğiliminde oluyorlar ve bu onlara çoğunlukla zarar veriyor.

Bazı yüksek gelirli kişilerin sosyal güvenlik sistemine ödeme yapmamak için işyeri kurdukları biliniyor.

3) UZUN VADELİ FİNANSAL PLAN YAPMAMAK

Mali danışmanlara göre birçok yüksek gelirli kişi, dolgun maaşın her türlü finansal problemi çözebildiğini düşünüyor. Bu düşünce ise uzun vadeli plan yapmalarını engelliyor.

Yüksek maaşı zenginliğe çevirmek için harekete geçmek gerekiyor. Örneğin emeklilikte de aynı harcama düzeyini sürdürebilmek için büyük ve uzun vadeli bir birikim planı yapmak gerekiyor.

4) YÜKSEK MAAŞIN SONSUZA KADAR DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNMEK

Fazla para kazanmak insanlara sahte bir güven duygusu verebiliyor. Yeterince kazanıldığında yenilmez hissedenler bile oluyor, en azından finansal anlamda.

Finansal planlamacılar bu tarz düşüncelerin tehlikeli olabileceğini, her şeyin bir anda değişebileceğini ve parayı kazanmadan harcamamak gerektiğini söylüyorlar.

5) VERGİ STRATEJİSİ GELİŞTİRMEMEK

Birçok işi vergilerin kontrolleri dışında olduğunu düşünseler de birçok aile uzun vadeli stratejiler geliştirerek tasarruf edebiliyor. Yüksek gelirliler, yüksek vergiler ödüyor olsalar bile, tasarrufları daha fazla olabiliyor.

Bunun için de vergi danışmanlarıyla, finsansal danışmanlarla veya ikisiyle de çalışmak tavsiye ediliyor.

6) GELİR ARTTIĞI HALDE TASARRUF ORANINI ARTIRMAMAK

Yüksek kazançlı biri her şeyden önce emeklilik tazminat planını maksimuma çıkarmayı düşünüyor. Bunun iyi bir şey olduğu yadsınamaz fakat emeklilik hesabını en üst seviyeye çıkardıktan sonra bir aracılık hesabı kurmaktan korkmamak gerekiyor.  

Finans uzmanları insanların gelirleri arttıkça harcamalarının da arttığını ama tasarruflarında bir değişiklik yapmadıklarını söylüyor.

7) GÖSTERİŞLİ OYUNCAKLAR İÇİN FAZLA PARA HARCAMAK

Gelirleri yüksek olan kişiler gösterişli oyuncaklar alma alışkanlığı kazanabiliyor: Botlar, jet-skiler, otomobiller gibi. Bütün bu harcamalar ve bakım masrafları ise hızla artabiliyor.

Otomobiller yüksek gelirli bütçelerdeki en büyük çekiş unsuru olma eğiliminde. Finansal planlamacılar arabaların zor kazanılan parayı harcamanın en kötü yolu olduğunu ve arabayla ilgili harcamaları yarıya indirmenin diğer harcamalara çok büyük katkısı olacağını söylüyor.

Sonuç olarak yüksek gelir kazanmak sadece akıllıca kararlar alındığında büyük bir mali kazanç olabilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde