Zehirli yemek ihaleleri! Yine Rota'ya mı verilecek?

Zehirli yemek ihaleleri! Yine Rota'ya mı verilecek?

“Çok yakında Dicle Üniversitesi’nde yemek ihalesinin tekrarı yapılacaktır. Bu ihale yine Rota denen firmaya ya da onun isim değiştirerek bir şekilde kardeş olduğu firmalardan birine mi verilecektir

Zehirli yemek ihaleleri! Yine Rota'ya mı verilecek?
16px
24px
26.11.2017 11:16
ABONE OLgoogle

Samsun’daki askeri birliklerde, sahte evraklarla kaçak et dağıtıldığını geçenlerde İsmail Saymaz imzalı haberde öğrendik.

Geçen mayıs/haziranda askeri birliklerde, can kaybıyla sonuçlanan büyük zehirlenme skandallarını yakından izleyen Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, TBMM Genel Kurulu’nda konuyu yeniden gündeme taşıdı.

“Eren Tabldot kimdir” diye soran Biçer, şirketin Manisa’daki askeri birlik zehirlenmelerinde adı geçen Rota’nın ortaklarının daha önce kurduğu şirketin isim değiştirmiş hali olduğunu söyledi.

Yemek zehirlenmesiyle ilgili pek çok vakada, çok sayıda firmanın iç içe geçtiğini, skandal ve zehirlenme yaşandıkça isim değiştirerek ticari hayatlarına devam ettiğini anlattı. Firmaların birbiriyle dirsek teması içinde ve aynı “havuzdan beslendiğini” vurgulayan Biçer’in önemli bir sorusu var:

“Çok yakında Dicle Üniversitesi’nde yemek ihalesinin tekrarı yapılacaktır. Bu ihale yine Rota denen firmaya ya da onun isim değiştirerek bir şekilde kardeş olduğu firmalardan birine mi verilecektir? Sayın yetkililere şu soruyu sormak istiyorum: Rota ve onun kardeş firmaları, bu yandaş firmaların daha kaç kişiyi zehirlemesi gerekiyor, kaç askerimizin, resmi kurumlardaki kaç devlet memurunun bu vakalardan etkilenmesi, hayatını kaybetmesi gerekiyor ki sorumlular konuşsun?”

Çiğdem Toker/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde