Zarrab, kendisini kurtaran savcıyı neden ziyaret etti?

Zarrab, kendisini kurtaran savcıyı neden ziyaret etti?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının bir numaralı şüphelisi Reza Zarrab, el konulan paralarının salı günü kendisine iade edilmesinden sonra bugün adliyeye geldi.

Zarrab, kendisini kurtaran savcıyı neden ziyaret etti?
16px
24px
24.12.2014 15:31
ABONE OLgoogle
Yolsuzluk soruşturmasını kapatarak kendisini yargılanmaktan kurtaran savcı Ekrem Aydıner'in yanına giden Zarrab, burada bir süre savcı ile görüştükten sonra adliyeden ayrıldı.

Takipsizlik verilen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelisi Reza Zarrab, takip edildiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu.

Reza Zarrab, avukatı ve korumalarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı'ne geldi. Zarrab, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında delil bulamadığı gerekçesiyle takipsizlik veren savcı Ekrem Aydıner ile görüştü.

Yaklaşık bir saat adliyede kaldığı belirtilen Zarrab'ın takip edildiği iddiasıyla müşteki olarak ifade verdiği kaydedildi. Zarrab'ın kendisini takip ettiğini ileri sürdüğü kişileri tanımadığını söylediği belirtildi. Soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner, Sarraf'ı takip eden kişilerin kimliklerinin tespiti için çalışma başlattı.

BAKAN ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE TUTUKLANMIŞTI

İşadamı Rıza sarraf, 17 Aralık soruşturması kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kağan Çağlayan ile tutuklanmıştı. 17 Aralık'ta tutuklanan Sarraf, 28 Şubat 2014 tarihinde cezaevinden çıkmıştı.

17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Ekrem Aydıner, 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermiş, bu dosyanın tek şüphelisi Orhan İnce tarafından yapılan itiraz geçtiğimiz hafta reddedilerek takipsizlik kararı kesinleşmişti.

Zarrab, daha sonra otoparka inerek adliyeden ayrıldı. Bu sırada görüntü alan basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde