Zarrab davasında iki kritik gelişme

Zarrab davasında iki kritik gelişme

Hakim Richard Berman, Zarrab’ın son tuttuğu avukat, New York eski Belediye Başkanı ve ABD Başkanı Donald Trump’a yakın isimlerden Rudolph Giuliani’nin dava sürecinde oynamakta olduğu rol konusunda “ikna olmadığını” söyledi.

Zarrab davasında iki kritik gelişme
16px
24px
12.05.2017 03:30
ABONE OLgoogle

Davayı New York’ta izleyen CHP Washington temsilcisi Yurter Özcan, kritik duruşma sonrasında, “Hakim Berman Türkiye’yi temsil eden hukuk firmasının aynı zamanda Zarrab’ı temsil etmesinin çıkar çatışması olamayacağına ikna olmadığını söyledi, Zarrab’ın avukatlarından ek bilgi ve açıklama talep etti” açıklaması yaptı.

Özcan, Ankara’ya da gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gizli bir görüşme yapan, görüşme kamuoyuna sızdığında ise, “ABD ulusal çıkarları ile bir anlaşma yapmaya çalışıyorum” diyen Giuliani’nin rolü konusunda haftaya yeniden bir duruşma olacağını da ifade etti.

Hakim Berman: Zarrab hakkındaki iddialar kanıtlanırsa çok ağır suç…

“KARİYERİMDE İLK KEZ KARŞILAŞTIM”

CHP Temsilcisi Özcan şöyle dedi;

“Hakim Berman bu davanın çözüm yerinin mahkeme salonu olduğunu; siyasi/diplomatik pazarlığın etki etmemesi gerektiğini söyledi. Hakim kariyerinde böyle bir duruma ilk defa rastladığını da ekledi.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde