Zarrab, Türkiye’de İranlı ortağı Zencani adına para dağıtmış

Zarrab, Türkiye’de İranlı ortağı Zencani adına para dağıtmış

Bilirkişi raporu, Reza Zarrab’ın İran’da idama mahkum edilen ortağı Zencani’nin adına bir kişiye 200 bin dolar ödediğini ortaya koydu...

Zarrab, Türkiye’de İranlı ortağı Zencani adına para dağıtmış
16px
24px
27.03.2016 12:23
ABONE OLgoogle
Ka­pa­tı­lan 17-25 Ara­lık so­ruş­tur­ma­la­rı­nın ki­lit is­mi olan ve ge­çen haf­ta git­ti­ği AB­D’­de tu­tuk­la­na­rak ce­za­evi­ne atı­lan İran asıl­lı işa­da­mı Re­za Zar­rab hak­kın­da ye­ni de­tay­lar or­ta­ya çık­tı. Bu de­tay­lar, ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ve­ri­len so­ruş­tur­ma­nın ek bel­ge­le­ri ile il­gi­li Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’nın is­te­ği üze­ri­ne ha­zır­la­nan bi­lir­ki­şi ra­po­run­da yer al­dı.

İDAM CE­ZA­SI AL­DI

Zen­ca­ni, İran’ın 2.8 mil­yar do­la­rı­nı çal­mak­la suç­la­nı­yor. Ra­por­da yer alan bil­gi­le­re gö­re Reza Zar­rab, üç haf­ta ön­ce ül­ke­si İra­n’­da “dev­le­ti do­lan­dır­ma­k” suç­la­ma­sıy­la idam ce­za­sı­na çarp­tı­rı­lan Ba­bek Zen­ca­ni­’nin Tür­ki­ye­’de­ki iş­le­ri­ni ta­kip edi­yor­du. Hat­ta Zen­ca­ni adı­na bir ki­şi­ye 200 bin do­lar öde­me yap­tı.

Bilirkişi ra­por­unda bu iliş­ki, akıllı telefonlarda kullanılan me­saj­laş­ma prog­ra­mı What­s-App üze­rin­den ya­pı­lan ya­zış­ma­la­ra da­yan­dı­rıl­dı. 17 Ara­lık ope­ras­yo­nu sırasında gö­zal­tı­na alı­nan ve şüp­he­li­ler ara­sın­da yer alan bir is­min evin­de ya­pı­lan ara­ma­da el ko­nu­lan not­ta, “Re­za 200$ Ba­be­k” yaz­dı­ğı gö­rül­dü.

EM­Nİ­YET­TE DOĞ­RU­LA­DI

Ra­po­ra gö­re paranın tes­li­matı ön­ce­si de İran asıl­lı Hap­pa­ni, pat­ro­nu olan Zar­ra­b’­a, “Ö. bey gel­di. Bir şey öde­ye­cek mi­yiz?” me­sa­jı at­tı. Zar­rab ise ev­de bu­lu­nan no­tu te­yit eden, “200 ve­ri­ce­z” ce­va­bı­nı yaz­dı. Ay­nı şüp­he­li, em­ni­yet ifa­de­sin­de bu not için “Re­za Zar­ra­b’­tan al­mış ol­du­ğum 200 bin do­la­ra ait tut­muş ol­du­ğum not­tur. Ba­bek bir er­kek Aze­ri is­mi­di­r” de­di.
Ya­zış­ma­lar­da ba­ba­sı­nı kas­te­den bir şüp­he­li Zar­ra­b’­a, “Ba­bek Be­y’­i so­ra­cak şim­di ba­na, bir ha­ber çık­tı mı?” di­ye so­ru­yor. Zar­rab ise “U­laş­ma­ya ça­lış­tım te­li ka­pa­lı be­ni acil ola­rak ara­ya­ca­k” di­yor.

KURYE GÖRÜNTÜLENDİ

Te­le­fon din­le­meleri sırasında tespit edilen bu gö­rüş­me­ler po­li­sin giz­li ka­me­ra çe­kim­le­ri­ne de ay­nen yan­sı­dı. Giz­li iz­le­me­de, pa­ra­sal alış­ve­riş­ler ka­me­ra­ya alı­nı­yor. Reza Zar­ra­b’­ın ofi­si­ne ön ka­pı­dan gi­ren bir kur­ye­nin, bir sü­re son­ra elin­de si­yah bir çan­ta ile ar­ka ka­pı­dan çık­ma­sı­nın da kay­da gir­di­ği gö­rü­lü­yor.
Kamil Elibol/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde