Zararı 6 kat artan HSBC Türkiye'nin başına Türk GM geldi

Zararı 6 kat artan HSBC Türkiye'nin başına Türk GM geldi

HSBC Türkiye Genel Müdürü James Emmett'in koltuğuna bir Türk geldi...

Zararı 6 kat artan HSBC Türkiye'nin başına Türk GM geldi
16px
24px
27.06.2016 12:04
ABONE OLgoogle
Selim Kervancı, 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Halen HSBC Türkiye Genel Müdürü olan James Emmett bu tarihten itibaren HSBC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürecek.

Atamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Selim Kervancı, “Türkiye’de 26 yıldır devam eden faaliyetlerimizin sağladığı önemli bir tecrübe ve iş potansiyelimiz bulunuyor. Bankamızı daha da ileri noktalara taşıma hedefimiz doğrultusunda, HSBC Türkiye ekibiyle birlikte çalışacak olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyorum. Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını uluslararası bilgi birikimi ve ağımızla en iyi şekilde karşılamayı ve müşterilerimiz için değer yaratmayı sürdüreceğiz” dedi.

HSBC Grubu’nda 20 yıldır görev yapan Selim Kervancı; son olarak Dubai’de Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Yatırım Bankacılığı Direktörlüğü’nü yürütüyordu. 2010-2014 yılları arasında HSBC Türkiye Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kervancı, daha öncesinde Finansal Kurumlar ve Muhabir Bankacılığı Bölümü ve Yatırım Bankacılığı Bölümü’nde Grup Başkanlığı yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu olan Kervancı, yüksek lisans eğitimini Brüksel Vrije Üniversitesi’nde İşletme üzerine tamamladı.

HSBC Türkiye'de 180 şube kapatıyor

Geçen yıl zararı altı kat artan HSBC Türkiye'nin yeniden yapılanma sürecine giderek 180 kadar şube kapatacağı açıklanmıştı.

2015 boyunca satış ihtimallerini değerlendiren banka, 150 kadar bireysel bankacılık şubesini kapatacak.  2015 sonu itibariyle 284 şubesi bulunan banka, ticari bankacılık tarafında da 30 kadar şubenin kapatılacağı söyleniyor.

Zarar 6 kat arttı

HSBC Türkiye'nin geçtiğimiz yıl zararı altı kat artarak, 2014 yılındaki 55,9 milyon liradan 331,5 milyon liraya çıkmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde