Zara’nın patronu Buffet’ı geçti

Zara’nın patronu Buffet’ı geçti

İspanyol Zara’nın sahibi Amancio Ortega, zengilikte Amerikalı milyarder Warren Buffet’ı geride bıraktı.

Zara’nın patronu Buffet’ı geçti
16px
24px
09.08.2012 05:58
ABONE OLgoogle

Dünyada hazır giyim anlayışına ‘hızlı moda’yı sokarak dengeleri kökünden değişteren İspanyol Zara’nın sahibi Amancio Ortega, zengilikte Amerikalı milyarder Warren Buffet’ı geride bıraktı.

Dünyanın en zengin üçüncü adamı olan Buffet’ın yerini Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Hom, Uterqüe markalarını çatısı altında bulunduran Inditex’in patronunun alması dikkat çekici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

46.6 milyar dolara çıktı

Bloomberg milyarder endeksine göre, 76 yaşındaki işadamı Ortega’nın varlıkları 1.6 milyar dolardan 46.6 milyar dolara yükseldi. Berkshire Hathaway’in sahibi Buffet’ın geliri ise 45.7 milyar dolarda kaldı. Ekonomik krizle boğuşan, Avrupa Merkez Bankası’ndan yardım isteyen ve işsizlik oranının yüzde 24’ü bulduğu İspanya gibi bir ülkede Inditex’in gösterdiği başarı ayrıca takdire değer bulunuyor.

Carlos Slim zirvede

Bloomberg Billionaires’in açıkladığı listeye göre dünyanın en zengin adamı 74.2 milyar dolarlık servetiyle Meksikalı Carlos Slim. Microsoft’un kurucusu Bill Gates ise 63 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada bulunuyor. Listenin 5’inci sırasında 40.1 milyar dolar servetiyle Oracle’ın Kurucusu ve CEO’su Larry Joseph Ellison, 6’ıncı sırasında ise 37.3 milyar dolar servetiyle IKEA’nın patronu Ingvar Kamprad yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde