Zara'dan tepki çeken uygulama! Bir adım ötesi kabine kamera mı?

Zara'dan tepki çeken uygulama! Bir adım ötesi kabine kamera mı?

Zara'da müşteriler beğendikleri ürünleri denemek için kabinlere geldiğinde bir sürprizle karşılaşıyor.

Zara'dan tepki çeken uygulama! Bir adım ötesi kabine kamera mı?
16px
24px
18.12.2015 15:47
ABONE OLgoogle
Mağaza zincirlerinin en büyük sorunu güvenliktir. Firmalar mağazalardaki hırsızlıkları önleyebilmek için genelde kapı giriş çıkışlarına barkod okuyucular koyarlar. Ayrıca kamera sistemleriyle de mağaza sürekli izlenir. Geçtiğimiz günlerde dünya devi Zara’daki bir uygulama dikkatimizi çekti.

Soyunma kabinlerinin girişine de bir barkod okuyucu koyduklarını gördük. Müşteriler beğendikleri ürünleri denemek için kabinlere geldiğinde bir sürprizle karşılaşıyor.

Çantanızı optik okuyucuya göstererek kabine girebiliyorsunuz. Çıkışta da aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Firma böylece çantalara ürün atılmasının önünü geçmeyi hedefliyor. Bu uygulama sadece Zara ile de sınırlı değilmiş. Inditex Grubu’nun diğer markaları olan Bershka ve Pull & Bear mağazalarında da uygulanmaya başlanmış.

Arkadaşımız Meral Candan’ın edindiği bilgiye göre, Inditex Grubu bütün dünya genelindeki tüm mağazalarında bu uygulamaya başlamış. Bakalım Inditex Grubu’nun bu uygulamasına tüketicilerin tepkisi nasıl olacak. Konu ile ilgili olarak Zara Türkiye yetkililerini aradık ancak geri dönüş alamadık. Bu yeni uygulamanın mantığını anlamaya çalışıyoruz…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde