Zapsu ve Eczacıbaşı aynı okuldan mezun çıktı

Zapsu ve Eczacıbaşı aynı okuldan mezun çıktı

İstanbul Alman Lisesi, kuruluşunun 150’nci yıldönümünü 2018 yılına yayılan çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Zapsu ve Eczacıbaşı aynı okuldan mezun çıktı
16px
24px
10.01.2018 15:00
ABONE OLgoogle

Temelleri 1868 yılında atılan ve Cumhuriyet tarihi boyunca, eğitim – öğretim hayatını sürdürerek, ülkemize hemen her alanda sayısız başarılı isim kazandıran İstanbul Alman Lisesi, kuruluşunun 150’nci yıldönümünü 2018 yılına yayılan çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Kutlama etkinlikleri, İstanbul Özel Alman Lisesi İdare Derneği Yönetim Kurulu, okulun öğrencileri, öğretmenleri ve mezunlarından oluşan bir heyetin 12 Ocak 2018 Cuma günü Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak.

Kutlamalar çerçevesinde Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, önümüzdeki haftalarda İstanbul Alman Lisesi’nde bir araya gelmeleri planlanıyor. 

Moderatörlüğünü Alman Gazeteci ve Sunucu Judith Rakers’in üstlendiği toplantının açılışında Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Wilhelm Birgelen konuşma yaptı. 

“İstanbul Alman Lisesi, Türk-Alman ilişkilerinin sürekliliği ve istikrarı için önemli bir yapı taşıdır”

İstanbul Alman Lisesi’nin,  Türkiye’nin en köklü ve itibarlı okulları arasında yer aldığına dikkat çeken Georg Wilhelm Birgelen, “Okulun uzun yıllardan bu yana eğitime hizmet vermesi, özellikle ikili ilişkilerin zorlu dönemlerine rağmen yoğun kültürel işbirliğinin sürdürülmesinin ne denli değerli olduğunun bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

İstanbul Alman Lisesi Müdürü Axel B. Brott, “150 yıllık Alman Lisesi demek 150 yıllık eğitim ekolünün başarı öyküsü demektir” diyerek, okulun her yıl Türkiye’nin en iyi 3 lisesi arasında yer aldığını, son iki yıldır da birinciliği elden bırakmadığını kaydetti. Okulun başarılarından örnekler veren Axel B. Brott, 143 Alman Yurtdışı Okulu arasından Alman Olgunluk Sınavı’nı başarıyla tamamlayan mezunların %10’nunu İstanbul Alman Lisesi mezunlarının oluşturduğunu ve bu başarı oranının her yıl git gide arttığını söyledi. Okul mezunlarının ETH Zürih, Viyana, Berlin, Harvard gibi dünyanın sayılı üniversitelerini tercih ettiğini belirten Axel B. Brott, “Bizler birlikte yol aldığımız sürece gelecekte de Özel Alman Lisesi olarak daima büyük başarıların okulu olmaya devam edeceğiz.” dedi.

150. Yıl Kutlama Programı

Alman Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 150. Yıl Proje Koordinatörü Serhat Hacıpaşalıoğlu, 150. Yılı kutlamalarını, üç ana başlık içinde değerlendirdiklerini belirterek, ilk başlıkta İstanbul Alman Lisesi’nin, kuruluşundan itibaren iki dost ülke, Türkiye ve Almanya arasındaki köprü rolünü ve bunun her iki ülkeye olan katkılarını vurgulamak istediklerini belirtti. 

Bu bağlamda, Almanya’nın, politikadan sanayiye, spordan sanata önemli isimlerini, Türkiye’deki mevkidaşlarıyla, 150. Yıl kutlamaları çerçevesinde İstanbul Alman Lisesi’nde buluşturarak, Alman Lisesi camiasına ve her iki ülkeye dostluk mesajları vermeyi ve yeni ortak projelere imza atmayı arzu ettiklerini belirten Serhat Hacıpaşalıoğlu, şunları söyledi:

“Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Sigmar Gabriel ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, kendilerinin de Almanya’daki toplantılarında ifade ettikleri gibi, önümüzdeki haftalarda okulumuzda bir araya gelerek, ilk buluşmayı gerçekleştirecekler.” 

Eczacıbaşı ve Zapsu okul Anılarını Paylaştı

Basın toplantısının ardından Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Cüneyd Zapsu Danışmanlık Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, Sanatçı Serhat Hacıpaşalıoğlu ile Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu, İstanbul Alman Lisesi’nde okudukları döneme ilişkin anılarını paylaştılar.   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde