Zanaro'nun Karaköy'ü ucuza gitti

Zanaro'nun Karaköy'ü ucuza gitti

1.5 trilyon liraya satılacağı iddia edilen Zanaro'nun Karaköy'ü oldukça ucuza gitti..

Zanaro'nun Karaköy'ü ucuza gitti
16px
24px
24.03.2008 08:26
ABONE OLgoogle

Alif Art Antikacılık A.Ş.'nin Esma Sultan Yalısı'nda düzenlediği 'Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi'nde 367 seçkin eser, koleksiyonerlerin beğenisine sunuldu. Müzayedede geleneksel Türk resmi ve oryantalistlerin tabloları, hat sanatı örnekleri, Avrupa ve doğu porselenleri, Osmanlı mücevherleri, madenleri, tuğralı gümüşleri, tekstil ve işlemeleri, Edirnekârileri, halıları satışa sunuldu.

Müzayede en çok ilgi çeken tablo, 450 bin YTL ile satışa çıkarılan, Osmanlı Saray Ressamı Fausto Zonaro'nun 'Karaköy'den' konulu eseri oldu. Tablo, 740 bin YTL'den alıcı bularak dikkatleri çekti. Türkiye'de pek çok ünlü simanın koleksiyoneri olduğu bilinen Zonaro'nun eserinin kimin tarafından alındığı ise açıklanmadı.

Müzayedede Francois-Leon Prieur Bardin'in 'Haliç'te Balıktan Dönüş' konulu peyzajı da 300 bin YTL'ye satıldı. 17. yüzyılın önde gelen hattatlarından Derviş Ali'nin tezhibi itibari ile Kuran-ı Kerim 160 bin YTL, Kasım 1938 dönemine ait 'Matem Gazeteleri / Türk Basınında Atatürk'ün Vefâtı'nı içeren 113 gazeteden oluşan koleksiyon ise 40 bin YTL'den alıcı buldu.

Eser için Star gazetesi "Turgay Ciner, 'En son 1 milyon 500 YTL' verebileceğini açıklarken Derin Mermerci'nin de müzayedeye çıkmadan eser için 1 milyon 500 bin YTL verebileceği iddia edildi. Bu eser için müzayedenin çekişmeli geçeceği belirtiliyor" diye yazmıştı..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde