Zamlar etkili oldu, 1.5 Milyar iki köprüye gidecek...

Zamlar etkili oldu, 1.5 Milyar iki köprüye gidecek...

Artık yeni zamlarla beraber sanırız büyük buluş olarak- on milyarlarca dolar garantiler verilerek, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini ipotek ederek yapılan iki köprünün açığını kapatabileceğiz.

Zamlar etkili oldu, 1.5 Milyar iki köprüye gidecek...
16px
24px
24.05.2017 08:58
ABONE OLgoogle

İbrahim Kahveci'nin Karar'daki yazısından alıntı...

Köprüyü geçene kadar...

2013 yılının tamamında 152 milyon araç, 2014 yılının tamamında ise 150 milyon araç köprülerden geçti (1. ve 2. boğaz köprüleri). Vergi hariç yılın tamamında alınan ücret 220 milyon lira civarındaydı. Bu yılın ilk 4 ayında köprülerden 40 milyon araç geçti. Alınan ücret 115 milyon 493 bin lira. Araç geçişi eğer eski rakamlara ulaşılır ise, sadece 2 köprüye geçiş ücreti olarak 430 milyon lira civarı bir para ödenmiş olacak.

Osmangazi Köprüsü'nde günlük zarar 4.5 Milyon TL

Yılın ilk 4 ayında otoyollardan ise 84 milyon araç geçmiş. Ödenen net ücret 328 milyon lira. Eğer eski yıllardaki gibi yılda 250 milyon araç otoyolları kullanır ise, ödenecek yol parası 975 milyon liraya ulaşacak.

Böylece sadece devletin eskiden Özal ve Demirel’in yaptırdığı otoyol ve köprülerden toplayacağı para  1,5 milyar liraya yaklaşacak. Ve bütün bu paralar “büyük buluş” denilen, “para vermeden yaptırıyoruz” denilen, yeni iki köprünün geçilmeyen ücretlerinin yıllık açığını kapatmaya gidecek.

3. köprü kazığı... İki köprünün geliri üçüncü köprünün ödemesine yetmiyor..

Biliyorsunuz ki, boğazdaki 1. ve 2. köprünün eski fiyattan alınan ücreti, yeni yapılan 3. köprünün açığını kapatmaya yetmiyordu. Artık yeni zamlarla beraber sanırız büyük buluş olarak- on milyarlarca dolar garantiler verilerek, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini ipotek ederek yapılan iki köprünün açığını kapatabileceğiz.

Tekrar: Hemen 3. köprü ve körfez köprüsü (otobanlar dahil) maliyet+gecikme faizi üzerinden kamulaştırılmalıdır... Hem de hemen.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde