Zafer Çağlayan'la ilgili o habere tazminat cezası

Zafer Çağlayan'la ilgili o habere tazminat cezası

Mahkeme, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki bir haberden dolayı Taraf’a para cezası verilmesine hükmetti.

Zafer Çağlayan'la ilgili o habere tazminat cezası
16px
24px
20.10.2015 15:09
ABONE OLgoogle
Mahkeme, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki bir haberden dolayı Taraf’a 5 bin lira ceza verilmesine hükmetti.Kararda “Haberin doğru olduğunun ancak Çağlayan’ın kişilik haklarının zedelendiği”nin söylenmesi dikkat çekti.

17 Aralık yolsuzluk dosyasında ismi geçen dört eski bakandan birisi olan Zafer Çağlayan, 2014 yılının Temmuz ayında prostat ameliyatı için ABD’ye gitti.

Taraf da, Çağlayan’ın ameliyatını, “Prostat için ABD’ye gitti” başlığı ile 28 Temmuz 2014 tarihli sayısında haberleştirdi. Çağlayan, söz konusu haber ile “kişilik haklarının zedelendiğini” öne sürerek, 2014 yılının Ekim ayında 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Dava Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme yaklaşık 8 ayda davayı sonuçlandırdı. Mahkeme hâkimi Bülent Katar, haberin doğru olduğunu, ancak yine de Çağlayan’ın kişilik haklarının zedelendiğini belirterek, Çağlayan’a 5 bin liralık tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Hâkim Katar’ın gerekçeli kararındaki değerlendirmesi şöyle:

“Dava konusu yayında ‘prostat için ABD’ye gitti’ başlıklı haberde davacının kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddia edilmiştir.

Yazı içeriğinde, ‘Çağlayan’ın masraflarını TBMM karşılayacak’ şeklinde bir ifade bulunmaktadır. Yazıda ayrıca, ‘bu durum birkaç gün önce yurt dışında tedavisine izin verilmediği için haatınıkabeden Nisa bebeğin yeniden gündeme gelmesine yol açtı’ denilmek suretiyle karşılaştırma yapılmıştır.

Söz konusu başlıktaki belirtilen haber gerçektir. Ancak masrafların TBMM tarafından karşılanması olayı gerçek değildir. Bu durum davacının kişilik haklarını ihlal etmektedir.”
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde