Çağlayan, ABD'de prostat ameliyatı oldu, masraflar Meclis'ten

Çağlayan, ABD'de prostat ameliyatı oldu, masraflar Meclis'ten

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları süren eski bakan Zafer Çağlayan, ABD’de prostat ameliyatı oldu. Çağlayan’ın masraflarını TBMM karşılayacak.

Çağlayan, ABD'de prostat ameliyatı oldu, masraflar Meclis'ten
16px
24px
28.07.2014 06:17
ABONE OLgoogle
Hakkındaki yolsuzluk iddiaları süren eski bakan Zafer Çağlayan, ABD’de prostat ameliyatı oldu. Çağlayan’ın masraflarını TBMM karşılayacak. Olay, geçtiğimiz hafta “Türkiye’de tedavisi var” diye yurt dışına gönderilmeyen ve hayatını kaybeden Somalı bebek Nisa’nın durumunu tekrar gündeme getirdi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında sıkıntılı günler geçiren Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, ABD’de ameliyat oldu. İki ayrı operasyon geçiren Çağlayan’ın, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ameliyatlardan birisinin ise belini incittiği için olması dikkat çekti.

PROSTAT İÇİN ABD’YE GİTTİ

İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın 700 bin liralık hediye kol saati ile uzun süre gündemden düşmeyen Zafer Çağlayan’ın başı sağlık sorunları ile dertte. Türkiye’de yaklaşık iki ay önce, gittiği restoranda vatandaşların “saat kaç protestosu” ile karşılaşan Çağlayan, ramazan ayını ABD’de geçirdi. Çağlayan bu dönemde, uzun süredir devam eden prostatını ameliyat ettirdi. Çağlayan’ın ameliyat olduğu hastanenin New York’ta bulunduğu öğrenildi.

BELİNİ DE İNCİTMİŞ

Çağlayan’ın, ayrıca belinden de küçük çaplı bir operasyon geçirdiği öğrenildi. Çağlayan’ın uzun süredir bel fıtığı sorunu yaşıyordu. Çağlayan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve bayram tatilinde ise Türkiye’ye döneceği belirtildi. Daha önce de sağlık sorunları yaşayan Zafer Çağlayan, 2012 yılında anjiyo oldu. İki damarında tıkanıklık tespit edilen Çağlayan’a Hacettepe Üniversitesi’nde stent takıldı.

ÇAĞLAYAN MERSİN’İ İSTEMEDİ

Erdoğan, Çağlayan’ı 30 Mart 2014 seçimlerinde Mersin’den büyükşehir adayı yapmak istedi. Ancak Çağlayan, sık sık anjiyo olduğunu belirterek, “Sağlık gerekçesiyle bu görevi üstlenemeyeceğim” diye teklifi geri çevirdi.

NİSA BEBEK’E DEVLET  İZİN VERMEDİ

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın, ABD’de gerçekleştirdiği tüm sağlık giderlerini TBMM karşılayacak. Bu durum birkaç gün önce yurtdışında tedavisine izin verilmediği için hayatını kaybeden Nisa Bebek’in yeniden gündeme gelmesine yol açtı. Manisa Soma’da 4 yıllık evli İsmail Özçelik (33) ve Nefise Özçelik (27) çiftinin kızları Nisa geçen Ocak’ta 9 günlükken rahatsızlandı. Nisa’nın, kalpteki kirli kanı akciğere taşıyan damarı yoktu. Bu hastalık dünyada 10 bin kişide bir görülüyordu.

7 aylık Nisa’nın kurtulması için yurtdışında ameliyat edilmesi gerekiyordu. Aile, İsviçre’de bir hastane ile temasa geçmişti. 1 milyon TL’ye mal olacak ameliyat için yardım istenen devlet “Bu ameliyat Türkiye’de yapılabilir” gerekçesiyle operasyona izin vermedi. Ancak Türkiye’de ameliyatı yapacak doktor yoktu. 4 aydır Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören Nisa Bebek kısa bir süre önce hayatını kaybetti. 

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde