Yüzde 50 boşluk indirimi

Yüzde 50 boşluk indirimi

Gezi eylemleri Taksim başta olmak üzere İstanbul’un otellerinde dolulukları yüzde 50’lere varan oranlarda düşürdü.

Yüzde 50 boşluk indirimi
16px
24px
12.06.2013 05:02
ABONE OLgoogle

Gezi eylemleri Taksim başta olmak üzere İstanbul’un otellerinde dolulukları yüzde 50’lere varan oranlarda düşürdü. Oda fiyatları pazarlıkla yüzde 30 hatta yüzde 50 inmeye başladı

Son yıllarda yüzde 100 doluluk oranlarını yakalayan İstanbul otelleri 27 Mayıs günü başlayan ve 15. gününü tamamlayan Gezi Parkı eylemlerinin etkisi ile zor bir dönem geçiriyor. Özellikle Taksim bölgesi otellerinde doluluk oranları yüzde 50'ler seviyesine inerken, müşteri bulmakta zorlanan tesisler 'pazarlıkla' fiyatlarında yüzde 30'lar hatta yüzde 50'lere varan indirimler yapıyor.

İstanbul’un merkezinde bulunan önde gelen otellerin rezervasyon birimleriyle yaptığımız görüşmeler de otellerin Gezi olaylarından nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor. Olayların ilk günlerinde ‘ne olursa olsun fiyat indirmeme’ üzerine anlaşma yaptıkları öğrenilen oteller, bireysel konaklamalarda ise yüzde 50’ye varan oranlarda fiyatlarını düşürüyorlar. Standart odalarda 20-50 Euro arasında değişen indirimler, süitlerde ise 900 Euro’ya kadar çıkıyor.

ZARAR ANKETİ YAPILIYOR

İstanbul otellerinin üye olduğu birlik olan Turistik Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, ilk günlerde yüzde 30’lar seviyesinde ve sadece Taksim Meydanı’ndaki otelleri etkileyen iptallerin alanını genişletmeye başladığını söyledi. İstanbul’da doluluklarla beraber oda fiyatlarının da önemli derecede düştüğünü belirten Bayındır, “Dolulukların ne olduğuna ve hangi ülkelerden gelişlerin kesildiğine dair anket yaptırıyoruz. Şu an için kesin sonuçları almış değiliz. Sonuca göre sektör oyuncuları oturup bir eylem planı belirleyeceğiz” diye konuştu.

Güvenlik nedeniyle dolu!

Gezi Parkı ve Taksim Meydanı bölgesindeki otellerin çoğunluğunda konaklayan gruplar gazeteciler olurken, akşam saatlerinde The Marmara ve Divan otelleri tarafından ‘otelin dolu’ olduğu ifade edilerek birkaç günlüğüne satışa kapatıldı. Ancak bu uygulamanın herhangi bir protestoya yönelik güvenlik önlemi olduğu öğrenildi.

Müdahale zor durumda bıraktı

Toplantı ve konferans düzenleyici şirketlerin temsilcileri, programların büyük oranda kasım ayına kadar ertelendiğini belirtirlerken, “Biz buradaki ortamın normalleşmeye başladığını belirterek etkinliklerini öne çekmeleri için ricada bulunduk. Ancak dün başlayan müdahale nedeniyle yalancı durumuna düştük. Yeni iptaller bekliyoruz” diyorlar.

Ünsal Ereke/Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde