Yüzde 35 indirimli tatil fırsatı

Yüzde 35 indirimli tatil fırsatı

Martın ilk haftası sona erecek olan erken rezervasyondan yararlananlara yüzde 35'e varan indirim ve taksit seçeneği sunuluyor.

Yüzde 35 indirimli tatil fırsatı
16px
24px
28.02.2010 07:58
ABONE OLgoogle

Türk insanının yüzde 64’ü yılda bir kere tatil yapıyor. Bütün bir yıl çalışanlar için istenilen yerde uygun fiyata tatil yapmanın yolu erken rezervasyonlardan geçiyor. Yurtdışında uzun yıllardır uygulanan fakat Türk insanın 2003 yılında tanıştığı erken rezarvasyon sayesinde yüzde 35’e varan indirimlerle tatil yapmak mümkün.

Bu yıl yurtiçinde Antalya, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve  Kuşadası’nda tatil yapmanın gecelik fiyatı 50 liradan başlıyor kalınacak mekâna göre 400 liraya kadar çıkıyor. Şuanda otel ve tatil köylerinin büyük bir kısmı geçen yılki fiyatlardan rezervasyon yapıyor. Ancak yaza doğru talep arttıkça ve yerler azaldıkça fiyatların yükseleceği konusunda uyarı yapılıyor. 

Kampanyalar sürüyor

Avrupadaki gibi Türkiye’de de tatilini önceden planlayan bir grubun olduğunu söyleyen Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, “Bu kesim her geçen yıl daha da artıyor. Erken rezervasyonu ilk başlatan marka olarak her geçen yıl bu uygulamanın daha da geliştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bu yıl erken rezervasyon dönemini şubatta başlatmamıza rağmen çok iyi bir başlangıç yaptığımızı ve talebin giderek arttığını görüyoruz. Kampanyamızı ‘Erken kararlar, sihirli anlar’ olarak konumladık” diye konuştu.
Tatilini önceden planlayabilen kişiler için erken rezervasyon kampanyasında yüzde 35’lere varan indirimler yaptıklarını söyleyen Erel, “İndirim ve taksit seçeneklerinin yanı sıra erken rezervasyonun misafire sağladığı bir başka avantaj ise istediği ürünü seçebilme özgürlüğü sunması. Ayrıca bu sezon başlayan yeni bir uygulamamız da misafirlerimizin kendilerini daha da güvende hissetmesini sağlayacak” dedi.

Tatilinizi sigortalatın

Bu kapsamda Erken Rezervasyon Seyahat Sigortası’nı kampanya dönemine dahil ettiklerini ifade eden Başak Erel şöyle devam etti: “Sigorta misafirlerimize son dakikaya kadar rezervasyonunu iptal edebilme özgürlüğü sunuyor. Bu sigortayı kampanyanın ilk döneminde misafirlerimize ücretsiz olarak sunuyoruz.”

Çocuklara ücretsiz

Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, ihtiyaç ve zevke göre değişmekle birlikte bu yıl tatil yapmak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

“Sakin, huzurlu, partneriyle başbaşa bir tatil yapmayı planlayanlara Kemer’i, ailesiyle birlikte keyifli bir tatil isteyenlere Bodrum’u, doğayla içiçe olmayı amaçlayanlara da Sarıgerme ve Marmaris kulüplerimizi önerebilirim. Ege bölgesi iç turizmde favori nokta haline geldi. Ancak özellikle Antalya bölgesinde fiyat-hizmet-kalite dengesini sunabilen tesislerin Ramazan döneminde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Temmuz-ağustos aylarını kapsayan yüksek sezonda kişibaşı bir haftalık tatilin fiyatının 1500 liradan başlayıp 2 bin 750 liraya kadar çıktığını belirten Erel sözlerine şöyle devam etti:
“Ancak tabi Marmaris ve Kemer dışındaki tüm kulüplerimizde 15 yaşa kadar ücretsiz çocuk konaklaması bu fiyatların avantajını artırıyor. Uygun fiyata tatil yapmak isteyenlere kampanya seçeneklerini iyi araştırıp, piyasadaki fiyat alternatiflerini değerlendirirken mutlaka güven ve kaliteye dikkat etmelerini öneriyorum.”
Ucuza alınan bir üründen memnun kalmamanın çok daha ağır sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulunan Erel, “Bütün yıl boyunca stresli ve yoğun bir çalışma döneminin sonrasında kısa bir dönemi tatile ayırabiliyoruz. Dolayısıyla bu dönemi en iyi, en kaliteli hizmeti alarak geçirmeyi istiyoruz. O nedenle hem hizmet-kalite dengesini sağlayan hem de ekonomik bir tatil yapmayı isteyen misafirlere önerim, erken rezervasyonun yanı sıra ön ve arka sezondaki alternatifleri değerlendirmeleri olacaktır. Böylece istedikleri ve hak ettikleri tatili çok daha avantajlı koşullarda yapabilecekler” açıklamasında bulundu.

Hedefler tutacak

Geçen yıl 400 bin kişiye tatil yaptıran Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, “Hedefimiz bu yıl 430 bin kişiye tatil yaptırmak. Ocak-şubat aylarındaki satışlar bu hedefin tutacağını gösteriyor. Satışlarda geçen yılın yüzde 33 üzerindeyiz” dedi.

Türk turizminde ‘erken rezervasyon’ uygulamasını başlatan ilk tur operatörü unvanını taşıyan Etstur, 2010 yılı erken rezervasyon dönemini ‘Erken Rezervasyon Sigortası’ ile başlattı. Mapfre Genel Yaşam Sigorta ile birlikte ‘Erken Rezervasyon Sigortası’nı hayata geçiren Etstur, uygulama kapsamında rezervasyon bedelinin sadece yüzde 1’ini sigorta olarak ödeyecek misafirlerine tatil dönemine 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayacak.

Geçen yıl toplam satışının yüzde 35’ini erken rezervasyon döneminde gerçekleştirdiklerini ifade eden Etstur’un Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, “Bu yıl yüzde 40’ını erken rezervasyon döneminde satmayı planlıyoruz. 8 Mart’a kadar rezervasyon yaptıranlar yüzde 35’e varan indirimden yararlanacak. Erken Rezervasyon Sigortası’yla da gidememe durumunda paranızı geri alabiliyorsunuz “ diye konuştu.

Fiyatlar henüz artmadı

Şuanda rezarvasyon yaptıranların bu yıl gecelik 50-350 lira arasında bir fiyattan tatil yapabileceğini ifade eden Suat Özbek, “Şuanda otellerin ve tatil köylerinin yüzde 70’den fazlası geçen yılın fiyatlarını uyguluyor. Dolayısıyla fiyatlarda bir artış sözkonusu değil. Ancak yaz mevsimine doğru talep artıkça ve yerler azaldıkça fiyatlar yükselecektir. O nedenle uygun fiyata tatil yapmak isteyenlerin erken davranmasında fayda var” açıklamasında bulundu.

Yabancı turistle aynı fiyata tatil mümkün

Uygun fiyata tatil yapmak isteyenlere son dakikaya kalmamaları tavsiyesinde bulunan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da, “Son dört yıldır yapılmakta olan erken rezervasyon kampanyaları sayesinde yerli turistlerde yabancı turistlerle aynı veya daha ucuz fiyatlara tatil yapma imkânına kavuşuyor. Normalde 200 lira günlük fiyatı olan otelleri dahi erken rezervasyonda 120 liraya alma fırsatı doğuyor. Bu nedenle erken rezervasyon fırsatı kaçırılmamalı” diye konuştu. Temmuz - Ağustos döneminde tatil yapmak isteyenlerin erken rezervasyondan yararlanmaları durumunda Ege yada Akdeniz’deki tesislerde yedi gece için kişi başı 500-600 lira ödeyeceğini belirten Erkan, gecelik 70 TL’den 400 TL’ye kadar fiyat seçeneklerinin bulunduğunu anlattı.

2010 yılında otel dolulukları yüksek olacağı için fiyatların sezona yaklaştıkça pahalılaşacağı uyarısında bulunan Erkan, “Dolayısıyle erken alan ciddi kazançlı çıkacak. Ayrıca bu yıl Türkiye’de ilk defa erken rezervasyon sigortası uygulaması başlattık ve müşterilerimizin ‘ya gidemezsem endişesini’ ortadan kaldırdık. 72 saat kalana kadar rezervasyonlarını iptal edebiliyorlar bu kampanyamızla. Böylece iş vb. oluşabilecek etkenlerden zarar görmemiş oluyorlar. Bunu Jolly ve dünyaca ünlü seyahat sigorta kuruluşu ERV sigortanın güvencesini de katarak gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.  Bu yıl tatil yapmak isteyenlere Türkiye içinde Kemer, Belek, Bodrum ve Çeşme’yi önerdiklerini ifade eden Erkan, “Yurtdışındaysa İtalya turları, Orta Avrupa turları ve Mısır destinasyonu yine cazibiyetini koruyacak. ‘Kültür turlarını tercih ediyorum’ diyenlere bu yazın sürprizi Ege ve Akdeniz turları olacak” diye konuştu.

Satfiye Yuva Kireçci/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde