Yüz görümlüğü için 500 lira alan 'Rafet Efendi' gözaltında

Yüz görümlüğü için 500 lira alan 'Rafet Efendi' gözaltında

Kendisini peygamber', 'evliya' gibi sıfatlarla tanıtan 'Rafet Efendi' kod adlı Şaban Özdil'in yapılanmasına yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Yüz görümlüğü için 500 lira alan 'Rafet Efendi' gözaltında
16px
24px
10.10.2019 10:16
ABONE OLgoogle

Müritlerinin maaşlarının veya çektikleri kredinin bir bölümünü alan Özdil'in kendisiyle görüşmek isteyenlerden de yüz görümlüğü' adı altında 500 lira para istediği ortaya çıktı.

Oğullarının içinde bulunduğu yapılanmadan endişe eden bir anne-babanın müracaatı üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bir süre sonra 'Rafet Efendi' kod adlı Şaban Özdil'in 'tarikat' adı altındaki yapılanmasının şifreleri çözüldü. Yapılan tespitlere göre Özdil kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtıyor ve 'Allah ile doğrudan görüştüğünü' iddia ediyordu.

Mağdurlardan biri ifadesinde Rafet Efendi'nin müritlerinin kendisiyle görüşmeden önce 'yüz görümlüğü' olarak 500 lira verildiğini anlattı ve şunlan söyledi:

"Ben de diğerleri gibi artık namaz kılmıyorum, cuma günü buluşmalarımızda da kendisiyle görüşeceğim için cuma namazını kaçırıyorum ancak Rafet Efendi ile görüşeceğim için daha çok sevap kazanıyorum."

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Özdil'in de olduğu 14 zanlı, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık' ile suçlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde