Yusuf Günay şimdi nerede?

Yusuf Günay şimdi nerede?

EPDK Eski Başkanı Yusuf Günay, 2 sene süren sessizliğini bozdu. İşte yeni işi..

Yusuf Günay şimdi nerede?
16px
24px
06.03.2009 14:27
ABONE OLgoogle

Cihan Orhan'ın haberi

EPDK Eski Başkanı Yusuf Günay, Ağaoğlu'na danışman oldu.

Günay, 2007 yılında EPDK'da görev süresi dolması nedeniyle ayrılmıştı. Kanun gereği 2 sene boyunca enerjiyle ilgili bir yerde çalışması yasaktı.

Ancak emeklilik süresi dolmadığı içinde emekli maaşı alamıyordu. 22 Aralık 2007'de Zaman'dan İsmail Altunsoy'la Turhan Bozkurt'a verdiği röportajda, "Maaşım da yok sigortam da" diyerek durumunu anlatmıştı.

Yasak süresinin süresine az bir zaman kala Yusuf Günay, Ağaoğlu Grubu'na danışman oldu.

Ali Ağaoğlu geçtiğimiz günlerde Uludağ'da yaptığı açıklamada, enerjiye 600 milyon avro yatırım yapacağını açıklamıştı. Ağaoğlu, " Mersin'de enerjide rüzgar ve hidroelektrik santrali yapımı için mevcut ya da başvuruları yapılmış ve kurulu kapasitesi 600 megawatt'a ulaşan lisans haklarını satın almış durumdayız. Rüzgar enerji ve hidroelektrik santrallerini kapsayan enerjideki yatırım hedefini gelecek 2-3 yıllık dönemde 600 milyon Euro olarak hesaplıyoruz." demişti.

Türkiye'de rüzgar enerjisinin mimarlarından olan Günay, Ağaoğlu'na Danışman olma haberini ilk kez Patronlar Dünyası'na açıkladı.

Ali Ağaoğlu, Günay için, "Rüzgar işinde büyümek istiyoruz. Bu işi en iyi bileni getirdik" dedi.

Günay'da, Ağaoğlu'nda şimdilik danışmanlık yaptığını, yasak süresi bitince kurumda görev alacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde