Yurtdışı karıştı iç piyasaya yöneldi..

Yurtdışı karıştı iç piyasaya yöneldi..

Genç patron, Rusya, Irak, Suriye ve Libya pazarlarında yaşanan sıkıntılar sonrasında iç piyasaya ağırlık vermeye karar vermiş.

Yurtdışı karıştı iç piyasaya yöneldi..
16px
24px
30.01.2015 13:26
ABONE OLgoogle
Adını Torino’da bir dağdan alan Bagozza, 1970’te Milano’da haute couture (özel tasarım) kıyafetler tasarlayan bir marka olarak doğdu. George Clooney ve Nicholas Cage gibi Hollywood yıldızları, birçok ülke lideri bu markanın müşterileri arasında yer alıyor.

İtalyan marka 2006’da Adıyamanlı tekstilci Ömer Aslan tarafından satın alındı. Sonrasında yeniden yapılanan firma, Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde mağazalar açmaya başladı. Bagozza şu anda 33 ülkede 100 monobrand mağazası ve bine yakın multibrand satış noktasında tüketiciye ulaşıyor.

Altı ülkede kendi dağıtım operasyonu bulunan firmanın Rusya’da 30, Ukrayna’da 12, Tunus’ta iki, BDT ülkelerinde ise birer tane mağazası var. Azerbaycan ve İran’da da mağazaları bulunan marka geçtiğimiz günlerde Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te üçüncü mağazasını açtı. Türkiye’de şu an Ankara ve İstanbul’da iki mağazası 15 noktada satışı bulunuyor.

Bagozza’nın başında şu an ikinci kuşaktan Mahmut Aslan bulunuyor. Genç patron, Rusya, Irak, Suriye ve Libya pazarlarında yaşanan sıkıntılar sonrasında iç piyasaya ağırlık vermeye karar vermiş. Şu anda İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de yeni mağazalar için çalışmalara başlamış.

Bir taraftan mağaza çalışmaları yürütürken İstanbul Osmanbey’de sadece özel müşterileri için, özel konseptli bir de showroom açma çalışmalarını yürütüyor. Beş katlı binada hem ürünler sergilenecek, hem de müşterilerine butik otel hizmeti verilecek. Perakende satışın olmayacağı bu yer tamamen yurtdışındaki müşterilere hizmet verecek.

Mahmut Aslan, 2015’in zorlu geçeceğini belirtirken hedeflerinin her şeye rağmen büyümek olduğunu söylüyor. Aslan, 2015’te Türkiye genelinde 20 satış noktası, yurtdışında ise 100 olan mağaza sayısını 150’ye çıkartmayı hedeflediklerini söylüyor. Aslan’ın verdiği bilgiye göre, bu yıl Türkiye ciro hedefi 15 milyon TL, Rusya’nın 10, Güney Afrika’nın 8, İran’ın 6, İtalya ve Avusturalya’nın ise 5’er milyon euro olarak belirlenmiş. 
Para Dergisi 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde