İş adamı yurt dışına kaçtı, hangarları mühürlendi

İş adamı yurt dışına kaçtı, hangarları mühürlendi

Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenirken, hangarda bulunan uçaklarda aramalar devam ediyor.

İş adamı yurt dışına kaçtı, hangarları mühürlendi
16px
24px
26.09.2016 15:57
ABONE OLgoogle
FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen iş adamı Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenirken, hangarda bulunan uçaklarda aramalar devam ediyor.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenirken, hangarda bulunan uçaklarda aramalar devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz mart ayında Tarkim Havacılığa ait yapılan şikayetler sonrası DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Bu arada 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişiminin ardından Tarkim Havacılığın sahibi olan Faruk Bayındır, ABD’ye kaçmıştı. FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen Bayındır’ın yurt dışına kaçması üzerine DHMİ tarafından yapılan soruşturma genişletildi.

10 UÇAKTA ARAMA 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’den alınan yetki üzerine bugün Atatürk ve Adana Havalimanlarında bulunan Tarkim Hangarlarında polis ekipleri geniş çapta inceleme başlattı. Saat 15.00’da Atatürk ve Adana Havalimanı’nda bulunan hangarlarda polis ekiplerinin bakım için bulunan 10 uçakta arama yaptığı öğrenildi.

HANGAR MÜHÜRLENDİ

Şirketin Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde bulunan 2 uçak hangarının kira sözleşmesi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından feshedildi. Bu kapsamda polis eşliğinde hangara giden DHMİ ekipleri, şirket yetkililerine kararı tebliğ ettikten sonra 2 hangarı mühürledi.

PERSONELİN KARTLARINA EL KONULDU

Bu arada Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda bulunan Tarkim Havacılığa ait uçak bakım hangarının kira sözleşmesi, ev sahibi durumunda bulunan DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) tarafından mahkeme kararıyla fesh edilerken, görevli personelin apron giriş kartlarına el konuldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde