Yurt dışına kaçan Serdar İnan'ın ne kadar borcu var?

Yurt dışına kaçan Serdar İnan'ın ne kadar borcu var?

53 yıllık firmanın kapısına kilit vuruldu, İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan iflas talebini açıkladı. Bazı bankalar icra takibi için harekete geçti.

Yurt dışına kaçan Serdar İnan'ın ne kadar borcu var?
16px
24px
17.04.2018 09:57
ABONE OLgoogle

İnşaat devi İnanlar Şirketi'nin sahibi Serdar İnan, şirketin kapısına kilit vurduğunu açıklamıştı. Yurtdışına kaçtığı ileri sürülen İnan, şirketinin iflasını istediğini duyurdu.

1965 yılından bu yana faaliyet gösteren İnanlar İnşaat'ın bankalara olan borcu 215 milyon lira seviyesinde olduğu ortaya çıktı. Bazı bankalar icra takibi için harekete geçti.

Şirketin 600 çalışanının bulunduğunu aktaran İnan, çalışanların maaşlarını ilk kez bu ay başı ödeyemeyediklerini açıklamıştı.

200 milyon liralık borca karşılık Türkiye'de 300 milyon liralık varlığının olduğunu öne süren İnan, şirketin mal varlığının borçları karşılayabilecek seviyede olduğunu kaydetti.

İnan son olarak; şirketin iflasına karar verilecek alacaklılara olan borçların ödenmesini talep etti.

Ünlü müteahhit Serdar İnan kayıplara mı karıştı

Serdar İnan, yurtdışında olduğunu, şirketinin iflasını istediğini dile getirdi. Peki bu durumda İnanlar’ın müşterilerin durumu ne olacak? Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul’da Bağdat Caddesi, Zekeriyaköy, Çekmeköy, Halkalı ve Beylikdüzü’nde satışı süren 12 proje var.

İnşaat aşamasında olan ve büyük oranda tamamlanan tek bir proje var. Beylikdüzü’nde yer alan projede 149 konut ve 44 mağaza var. Firmanın inşası biten projelerinde de banka ipotekleri nedeniyle tapuların teslim edilememe sorunu gündemde. 

Ünlü müteahhit Serdar İnan iflasını istedi... Hissedarlar panikte

YATI YUNANİSTAN’DA

Serdar İnan yaptığı açıklamada, sahip olduğu yatı ve otomobilin de Türkiye’de olduğunu duyurmuştu.  Edinilen bilgilere göre İnan’ın yatı Yunanistan’da demirli. İnanlar İnşaat’ın 215 milyon lira seviyesinde olan borcu için bankalar geçen hafta kredileri geri çağırırken, bazı bankaların da icra takibi başlattığı öğrenildi.

İnanlar İnşaat, 2014 yılında gelirini yüzde 258,6 artırarak Fortune 500 listesine 305’inci sıradan giriş yapmıştı. 

Serdar İnan'dan sonra genel müdür de kayıp! İFLAS DURUMUNDA  NE OLACAK?

Serdar İnan’ın da açıkladığı gibi, İnanlar İnşaat için bundan sonraki aşama iflas… Şirketin iflası için ya doğrudan İnanlar İnşaat avukatları mahkemeye başvuracak veya alacaklılardan biri şirketin iflasını talep edecek.

Mahkemenin iflas kararı vermesi durumunda iflas masası oluşacak. Oluşan iflas masası, şirketlerin varlıklarını satarak borçları ödemeye çalışacak. Ödeme planında ise öncelikle kamuda. Kamunun SGK, vergi gibi alacaklarının ödenmesi öncelik. İkinci sırada ipotekli alacaklıların ödemesi yapılacak. Üçüncü aşamada şirket çalışanlarının parası, son aşamada ise şirketten alacaklı olan kişi veya şirketlerin ödemesi yapılacak.

KATAR KRALİYET AİLESİ DE MAĞDUR

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 2 yıl önce Beylikdüzü’ndeki yatırımını anlatmıştı. E5 üzerinde 40 katlı 150 metre yükseklikte bir bina inşa ettiğini anlatan İnan, Katar kraliyet ailesine de projeden 8 milyon lira değerinde 3 kat sattıklarını dile getirmişti.

SERDAR İNAN NE DEDİ?

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ertesi günü şirketinin kaderinin değiştiğini ve FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra şirketin maddi-manevi yıkıma uğradığını belirten Serdar İnan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İnanlar’ın 150 milyon TL ödenmiş sermayesi vardır ve elindeki malların değeri bu zan olmaz ise yaklaşık 300 milyon değerindedir. Arabam teknem dahil şirketin tüm varlıkları Türkiye’dedir. Şirketimizin malvarlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyededir. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum, ilgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılmasıdır, böylece hak sahipleri alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir.”

SERTAR İNAN KİMDİR?

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 1965 yılında Erzincan’da doğdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan İnan, öğrenciyken İnanlar İnşaat’ta çalışmaya başladı.

1995 yılında İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan İnan’ ın, gerçekleştirilen 200’ü aşkın projenin en az 120 tanesi kendisine aittir.

Dört kız babası olan Serdar İnan’ın hobileri arasında makale, şiir yazmak, spor yapmak ve seyahat etmek bulunuyor.

Dört şiir kitabı bulunan İnan, 97 yaşına kadar yaşamak ve en kısa zamanda da kafasında yazmış olduğu 5 kitabı sinema filmi haline dönüşmek istemekteydi.

Çocukken, veresiye yazdırarak aldığı sakız ve çikolataları aynı fiyata satarak ticarete atılan Serdar İnan, işlerin hızlı yapılmasını ve her sabah saat 07:00’da şantiyedeki kahvaltıya katılması ile dikkat çekmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde