Yurt dışı turlar tükendi 100 bin Türk tatil yolunda

Yurt dışı turlar tükendi 100 bin Türk tatil yolunda

Bu bayram döneminde yurt dışı turlara talep tarihi rekorunu kırdı. Turizm şirketleri satışlarını bayram gelmeden bitirdi.

Yurt dışı turlar tükendi 100 bin Türk tatil yolunda
16px
24px
10.11.2010 08:42
ABONE OLgoogle

Bu bayram döneminde yurt dışı turlara talep tarihi rekorunu kırdı. Turizm şirketleri satışlarını bayram gelmeden bitirdi. En az 100 bin kişinin bayram tatilinde yurt dışına çıkması bekleniyor

Ekonomide canlılığın ve güven unsurunun yeniden sağlanmasına 9 günlük uzun tatil de eklenince bu yıl Kurban Bayramı döneminde paket turlara olan talep tarihi zirve yaptı. Bayramda yurt içindeki tatil beldelerinde tesislerin dolması beklenirken, asıl büyük patlama yurt dışı turlara yönelik talepte yaşanıyor. İki ay önceden Kurban Bayramı dönemine yönelik rezervasyonları almaya başlayan şirketler, yurt dışı paket tur satışlarını bayramdan bir hafta önce ‘hemen hemen’ kapattı. Bayramda 100 bine yakın Türk turistin yurt dışına çıkacağı ifade ediliyor.

HERYER DOLDU TAŞTI

Talebi değerlendiren Jolly Tour Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin “Bayram dönemi satışları geçen hafta kapandı” dedi. Tekin, şunları söyledi: “Yurt dışı için bu bayram 7 bin 500’e ulaşacağız. Bugüne kadar bir bayram döneminde ulaştığımız en yüksek yurt dışı rakamı bu. Aklınıza gelebilecek heryer doldu. Yurt içi turlar da iyi gidiyor.  Kültür turlarına büyük talep var.” Etstur Satış Müdürü Ersin Atakan ise Etstur olarak bayramda yurt dışına 10 bin kişiyi götüreceklerini belirtti. “Tüm turlardan toplam 10 kişilik yer istense bulamam” diyen Atakan “Bir bayram dönemi için yurt dışı turlara talep tarihinin en yüksek dönemini yaşıyor. Münferit gidişler de eklendiğinde bayramda 100 binden fazla kişinin yurt dışına gideceğini söyleyebiliriz” dedi.

BİR TEK ZANZİBAR KALDI

VIP Turizm Koordinatörü Altuğ Uğuroğlu da “Satışlarımız bitti, bir tek Zanzibar’a yer kaldı. Satışların hiç bu kadar erken tükendiği olmamıştı. Bayramda 4 bin kişiyi geçeceğiz” diye konuştu.

Yurt içinde kültür turları ve sanatçılı otellere talep yüksek

Yurt içi turlara talep canlılıktan nasibini alıyor. Güney ve Ege’de sezon kısmen devam ediyor. Yabancılara yerli tatilci talebi de eklenince tesislerin dolulukları yükselecek. Turizmciler, yurt içinde ağırlıklı kültür turlarına talep olduğuna, Kapadokya ve GAP turlarının öne çıktığına dikkat çektiler. Sanatçılı programlara yer veren oteller de ilgi gören bir diğer kesim olacak.

Brezilya ve Kapadokya gözde 

Yurt dışında başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika, yurt içinde de kültür turları arasında Kapadokya talepte öne çıkıyor. 

Belma Toprak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde