Yurt Atayün'den şok ifade: Başbakan Erdoğan'ın haberi vardı

Yurt Atayün'den şok ifade: Başbakan Erdoğan'ın haberi vardı

Yurt Atayün, mahkeme sorgusunda 7 Şubat MİT krizine ilişkin bugüne kadar ortaya çıkmayan çarpıcı bilgileri paylaştı.

Yurt Atayün'den şok ifade: Başbakan Erdoğan'ın haberi vardı
16px
24px
29.07.2014 11:32
ABONE OLgoogle
Yurt Atayün, mahkeme sorgusunda 7 Şubat MİT krizine ilişkin bugüne kadar ortaya çıkmayan çarpıcı bilgileri paylaştı.

Terör ve yolsuzlukla mücadele eden polisleri hedef alan sahur operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün, mahkeme sorgusunda 7 Şubat MİT krizine ilişkin bugüne kadar ortaya çıkmayan çarpıcı bilgileri paylaştı.

Aralarında MİT mensuplarının da bulunduğu KCK soruşturması ile ilgili Başbakan’ı bizzat bilgilendirdiğini vurgulayan Atayün, İstanbul Sabiha Gökçen havaalanında İl Emniyet Müdürü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a soruşturmanın içeriği ile ilgili detaylar aktardığını açıkladı.

Sabah saat 10.30′da başlayan Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgunun başında Yurt Atayün, ifadesi yaklaşık 8 saat sürdü. Atayün, yasal hakkı olan kamera ile kayıt alınmasını istedi. Ancak, Hakim İslam Çiçek, UYAP sisteminde bir arıza olduğu gerekçesiyle kamera ile kayıt alamayacaklarını söyleyerek bu talebi kabul etmedi. Öte yandan Atayün’ün ifadesinin başlamasının ardından duruşma salonunda adeta sıkıyönetim ilan edildi. Avukatların salona girişlerinde cep telefonları alınmadı. Kalem-kâğıtla not tutan avukatlar Hâkim Çiçek, tarafından, “ne yapıyorsunuz, ne yazıyorsunuz” şeklinde uyarıldı. Zabıt kâtibi gönderilerek avukatların tutukları notlar kontrol edildi. Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 16 kişinin ifadesi dün 00.45′te tamamlanmış, Hâkim İslam Çiçek duruşmaya 09.00′a kadar ara vermişti. Aranın ardından 17. kişi olarak eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün ifadesi alınmaya başlandı.

Selam Tevhid soruşturması ile ilgili 3 yıllık süre zarfında bir çok hakim savcının dosya hakkında kararının bulunduğunu vurgulayan Atayün, Yargıtay tarafından 3 defa terör örgütü ilan edilen örgüt için “Yasadışı silahlı terör örgütü Selam Tevhid / Kudüs Ordusu’nun tüm faaliyetleri ülkemizdeki huzur ortamını bozmak, kargaşa ve kaos çıkarmak, İran ülkesi yararına menfaat oluşturmak üzerinedir” ifadelerini kullandı. Diğer yandan her geçen an yeni bir skandalın yaşandığı polislere yönelik sahur soruşturmasında bu kez de Atayün’ün sorgu zabıtları avukatlara verilmedi. Avukatların ısrarlı taleplerine rağmen Hakim İslam Çiçek, Atayün’ün beyanlarını sakladı. Çiçek ayrıca Atayün ifade verirken avukatlarının duruşma salonunda not almasını dahi yasakladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde