Yurdagül, Ülker'i sıkıştırıyormuş!

Yurdagül, Ülker'i sıkıştırıyormuş!

Ülker Grubu, Metin Yurdagül'e büyük bir jest yaptı. Murat Ülker'in katıldığı gecede yaşananlar..

Yurdagül, Ülker'i sıkıştırıyormuş!
16px
24px
30.12.2008 12:05
ABONE OLgoogle

Cihan Orhan'ın haberi

Metin Yurdagül, 17 yıl yaptığı Ülker Grup Sözcülüğü görevine dün gece veda etti. Four Seasons Otel'de yapılan geceye Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, Başkan vekili Orhan Özokur, Ülker Yöneticileri Cahit Paksoy, Necdet Buzbaş, Zuhal Şeker ve gazetelerin ekonomi müdürleriyle yazarları katıldı.

Metin Yurdagül, 17 yıl çalıştığı Ülker'deki görevini 12 dakikada özetledi.

Ülker'in kucusu Sabrii Ülker'i 1971 yılından beri tanığını söyleyen Yurdagül, hayatındaki iki önemli olayı anlattı. Birincisi 1971'de Sabri Ülker'le tanışmak olduğunu söyleyen Yurdagül, ikincisininde gazetecilik merakı olduğunu belirtti.

İlk okula giderken gazeteciliğ merak sardığını dile getiren Yurdagül, "O dönemde A4 kağıtlarından gazeteler yapar, ailedeki dağıtırdım. O merak beni 17 yıl Ülker'de grup sözcüsü yaptı" dedi.

1992 yılında Ülker'de çalışmaya başladığı zaman grupta 17 şirket olduğunu şimdi ise 65 şirkete çıktığını belirten Yurdagül, "Demekki yolun başında işe girmişim. Murat Ülker'le 94'de tanıştım. O zaman Boğaziçi'nde öğrenciydi' diye konuştu.

SABRİ ÜLKER, DALKAVULUKTAN HOŞLANMAZ

Konuşmasında Sabri Ülker'le ilgili bir anıyı da anlatan Yurdagül, "Sabri bey, tam bir İstanbul beyefendisidir. Asla dalkavukuluğu benim dilimle yağcılığı sevmez. Çokta espri yapan birisidir. Bir gün, bir arkadaşıyla Ankara'daki farbrikaya gitmiş. Koltuğa oturmuş. Sabri beyi karşısında gören fabrika müdürü asker gibi tekmil verip karşısında hazırolda durmuş. Ardında gelen diğer yöneticide o da tekmil verip hazırola geçmiş. Sonra diğer gelende hazırola geçmiş. Durumu gören Sabri bey arkadaşına, "Acaba, biz de mi hazırola geçsek' diye espri yapmış". diye konuştu.

MURAT ÜLKER: BENİ ÇOK SIKIŞTIRIRDI

Yurdagül'den sonra mikrofonu alan Mural Ülker, 'Metin beyden çok şey öğrendik' diyerek ilginç bir olayı anlattı;

"Metin bey sık sık, konular hakkında bana soru sorardı. Gazeteciler bunu da sorar, şunu da sorar diyerek beni sıkıştırırdı. Sonra da kendisi en güzel cevapları gazetecilere verirdi" dedi.

Eskiden şirketlerden oluşan bir holding olduklarını belirten Murat Ülker, kurumsallaşma sayesinde şimdi markalardan oluşan bir holding olduklarını vurguladı.

Orhan Özaokur'da Metin Beyin Ülker'in kurumsallaşmsında beyin noktası olduğunu kaydetti.

FENERLİ, BEŞİKTAŞLI'YA PLAKET VERİRSE

Gece sonunda fanatik Fenerli olan Orhan Özokur, hasta Beşiktaşlı Metin Yurdagül'e plaket verecekti. Özokur, "Bu gece tek korkum var, Bir Beşiktaşlıya plaket vermek zor olacak" dedi. Bunun üzerine Fenerli Murat Ülker'de "Bu da onların tesellisi olsun' diye espri yapınca salondaki herkes güldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde