Yunanistan’dan küstahlık… Çipras’tan Türkiye’ye akıl almaz sözler

Yunanistan’dan küstahlık… Çipras’tan Türkiye’ye akıl almaz sözler

Çipras, dünya ekonomisine yön veren isimlerin katıldığı Davos'ta akıl almaz açıklamalarda bulundu. Çipras, Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye aleyhine konuştu.

Yunanistan’dan küstahlık… Çipras’tan Türkiye’ye akıl almaz sözler
16px
24px
24.01.2018 19:17
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretinde gerilim yaşayan Yunan Başbakan Çipras, dünya ekonomisine yön veren isimlerin katıldığı Davos'ta akıl almaz açıklamalarda bulundu. Çipras, Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye aleyhine konuştu.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Çipras, “Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi ‘agresif’ komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor” dedi.  İngiliz basını: Yunan Cumhurbaşkanı şoka girdi

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan mülteci gerilimi devam ederken, Çipras mülteci krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çipras, “Göreve geldiğimde sadece Yunanistan tarihinin en büyük ekonomik krizi ve mülteci krizi yoktu, aynı zamanda Ege’de tahmin edilemeyen saldırgan askeri hamleler yapan bir komşuyla uğraştık” dedi.  İşte tahrikin belgesi! Çipras Türk adasında

Lüksemburg ya da Hollanda gibi ülkeler için agresif olmak kolay çünkü komşuları Belçika ya da Lüksemburg, Türkiye değil. Bizim için hiç kolay değil” ifadelerini kullanarak Türkiye’ye karşı adeta propaganda yaptı.

Çipras-Erdoğan arasında Lozan restleşmesi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde