Yunanistan'a tatile gidecekler dikkat....

Yunanistan'a tatile gidecekler dikkat....

Yunanistan'da bankalar 6 gün kapalı kalacağı için ATM'lerde para bitti, ülkede nakit sıkıntısı var. Esnaf da tahsilatta zorlanacağı için turistlerden nakit istiyor.

Yunanistan'a tatile gidecekler dikkat....
16px
24px
29.06.2015 12:37
ABONE OLgoogle
Avrupa ülkelerinden Yunanistan'a tatil yapmaya gidecek vatandaşlarına uyarı üzerine uyarı geliyor. Ülkeler "Yanınıza yeterli nakit alın" çağrısında bulunuyor.

Almanya, Yunanistan'da tatil yapmayı planlayan vatandaşlarına "Yanınızda yeteri kadar nakit bulundurun" çağrısı yaparak, bankalarda nakit sıkıntısının yaşanabileceği yönünde vatandaşlarını uyardı.

Hollanda Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise, "Seyahatinizi iyi planlayın ve durum değişikliklerini takip edin" denilerek "Yunanistan'da yaşanacak nakit sıkıntısı nedeniyle ülkeye gideceklerin yanlarına yeterli miktarda nakit almaları" tavsiyesi yapıldı.

ATM'LERDE GÜNEŞİN ALTINDA UZUN KUYRUKLAR

Nordea Bankası Ekonomi Müdürü Steinar Juel, bankaların nakit sıkıntısı yaşayabileceği ve bankamatiklerde para bulunmaması ihtimaline karşı Yunanistan'a gidecek İskandinavya vatandaşlarını uyardı.

Norveç'in E2 gazetesine konuşan Juel, Yunanistan'da bankaların Pazartesi günü kapalı olacak olması ve ülkedeki ekonomik belirsizlik nedeniyle Yunanistan'a tatile gideceklerin nakit akışı sıkıntısı yaşamaması için yanında yeterli miktarda para bulundurması tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan İsveç Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak, İsveçlilere aynı yönde uyarı yaptı.

ESNAF KREDİ KARTI KABUL ETMİYOR

Bankalar en az 6 gün kapalı kalacağı için, ülkede benzinciler dahil tüm esnaf turistlerden parayı nakit tahsil etme peşinde. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde