Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!.

Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos bir süre önce işgal ettikleri Muğla'nın Keçi Adası'nı ziyaret etti.

Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!.
16px
24px
09.03.2017 05:35
ABONE OLgoogle

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos bir süre önce işgal ettikleri Muğla'nın Keçi Adası'nı ziyaret etti. Askeri törenle karşılandı. Adeta bizim topraklarımızda bize posta koydu, meydan okudu. Yunanistan'ın bu cüretkarca kışkırtma hamlesi Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın gözünden kaçmadı. İşte o yazı...

Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!..

Aynen öyle oldu!.. Yunanistan, Türkiye'ye karşı takındığı küstahça tavırlarına, elini kolunu sallayarak bir yenisini daha ekledi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, 7 Mart Salı günü işgal altında tuttukları Muğla Keçi Adası'nı ziyaret (!) etti. Bizim topraklarımızdan bize posta koydu, meydan okudu!.. Ne iktidardan ses çıktı ne de haklı eleştirilerden rahatsızlık duyan Genelkurmay karargahından... İktidar, referandum sandığı için Almanya ile kayıkçı kavgası yaparken, Genelkurmay karargahı Rakka'da Mehmetçiği nasıl ABD kara gücü olarak operasyona dahil ederizin formülünü ararken, Yunan Cumhurbaşkanı Muğla sınırlarımızdaki topraklarımıza askeri botla çıktı.

Ziyaret ile ilgili haber ve resimler Yunan internet haber sitesi kalymnos.news.gr'de yayımlandı. Salı sabahı Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na helikopter ile gelerek adadaki anma törenlerine katılan Pavlopoulos, öğleden sonra askeri bota binerek, hiçbir engelle karşılaşmadan Türkiye'nin Keçi Adası'na gitti. Yunan Cumhurbaşkanı, Yunanistan Anayasasının 45'inci maddesine göre Başkomutan olarak görev yapıyor. Pavlopoulos, Muğla Keçi Adası'nı hem Cumhurbaşkanı hem de Başkomutan sıfatıyla ziyaret etti.

GÖVDE GÖSTERİSİ

Pavlopoulos'un Keçi Adası'na yaptığı ziyarete Yunan Hükümetini temsilen Ulaştırma Bakanı Nektarios Santorini ile birlikte bazı milletvekilleri eşlik etti. Ziyarete eşlik edenler arasında Genelkurmay Başkanı Oramiral Evangelos Apostolakis ve Kalimnos Adası Belediye Başkanı İoannis Galouzis de bulunuyor.

Kırılma noktası sayılacak, Yunanistan'ın Ege'deki bu son atağını da yakından takip eden Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Pavlopoulos, Keçi Adası'nda, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde inşa edilen kilisenin önünde Adalar Valisi Tuğgeneral Sergentani'ye plaket verdi. Adalarımız ilhak edildiği gibi Yunanistan'ın atadığı Askeri Valilerin yönetimine terk edilmiş" dedi.

Ümit Yalım, işgalci Yunan'ın Türkiye'ye bir kez daha nasıl küstahça meydan okuduğunu şöyle açıkladı:

"Pavlopoulos, Keçi Adası'nın askeri tahkimat yapılan kale bölgesine giderek Genelkurmay Başkanı ile birlikte işgalci Yunan askerlerini denetledi.

Pavlopoulos, Keçi Adası'nda Yunan basınına açıklama yaptı. Keçi Adası'nın Yunanistan sınırları içinde olduğunu iddia eden Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, uluslararası hukuka ve Avrupa Hukukuna göre Yunan topraklarını savunacaklarını ifade etti. Pavlopoulos, Türkiye'nin; Lozan Antlaşması'na, Yunanistan'ın sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygı duymasını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde