Yörük Ağası oldu

Yörük Ağası oldu

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Boğalar Yörük Şenliği'nde Ağa oldu. İşte Ağa'lığın bedeli...

Yörük Ağası oldu
16px
24px
04.08.2008 12:52
ABONE OLgoogle

Cihan Orhan

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıklamak üzere haftasonu Muğla'daydı. Cumartesi günü Fethiyeli Dış Ticaret Müşteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa'nın köyüne konuk olan Satıcı, gelin alma törenine katıldı.

Fethiye Boğalar Köyü'nde yapılan 12. Yörük Şenliği'ndeki temsili gelin alma töreni yapıldı. At üzerinde damadın kapısına kadar gelen gelin nazlanınca Muğla AKP milletvekilleri Yüksel Özden ve Mehmet Nil Hıdır birlikte 5 bin YTL ile Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin de 5'er bin YTL verdi.

Yine de attan inmeyen gelin, Satıcı'nın 10 bin YTL vermesi üzerine razı oldu. Toplanan 20 bin YTL para, köyün ihtiyaçlarına harcanacak. Oğuz Satıcı, Muğla AK Parti Milletvekili Yüksel Özden tarafından, “Yörük Ağası” ilan edildi.

Etkinlikte gelin-damat, Ali Boğa, milletvekilleri Özden ile Hıdır karşılıklı oynadı. Oğuz Satıcı ısrarlara rağmen oynamadı.

 

Boğalar Köyü'nde en bonkör TİM Başkanı Satıcı çıktı. Satıcı, geline 10 bin YTL sözü verince gelin nazlanmadan attan indi. Şimdiki sorun ise parayı TİM mi verecek? Yoksa Oğuz Satıcı mı?. Çünkü TİM'de ağalık için ayrılan bütçe yokmuş.

Boğalar Köyü'nde Oğuz Satcı'ya ilgi büyüktü. Ali Boğa, köylüleriyle birlikte Oğuz Satıcı'yla hatıra fotoğrafı çektirdi. Satıcı'yı büyük kızıda yalnız bırakmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde