Yörsan tekrar satışta! Soros hangi şirkete talip oldu?

Yörsan tekrar satışta! Soros hangi şirkete talip oldu?

Yörsan, 2018 Ekim’de konkordato ilan etti. Halen konkordato süreci devam ediyor.

Yörsan tekrar satışta! Soros hangi şirkete talip oldu?
16px
24px
21.06.2019 12:23
ABONE OLgoogle

Yörsan’ın temelleri 1964’te Yörükler Gıda Limited Şirketi’nin kurulması ile atıldı. 1979’da Susurluk’ta bir mandıranın alınması ve 1984’te süt ürünleri fabrikasının faaliyete geçmesiyle Yörsan A.Ş kuruldu.

Firmanın 1984’te Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kurması ile gelenekten geleceğe uzanan başarılı faaliyetleri devam etti. Süt ve süt ürünleri kategorisinde 200’e yakın çeşidiyle geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma peynir sektöründe ürün bazında en çok çeşide sahip olan firma unvanını elinde bulunduruyor. Zor durumdaki Yörsan Gıda için mahkemeden karar

Bir dönem SETBİR Başkanlığı da yapan Murat Yörük ve ailesi Yörsan’daki çoğunluk hisselerini 2014’te fon şirketi The Abraaj Group’a sattları. Yörük bu tarihten sonra şirket yönetiminden ayrıldı. Aile ise küçük ortak olarak şirkette yer aldı.

2018 Haziran ayında ise The Abraaj Group, global ölçekte iflas edince Türkiye’deki fonlarını başka bir fon şirketi Colony Capital'e sattı.

Bu sıkıntılı dönemde Yörsan, 2018 Ekim’de konkordato ilan etti. Halen konkordato süreci devam ediyor.

Öğrendiğimize göre şirkette başka sıkıntılar da varmış. Şirket limitlerin üzerinde kredi kullanmış. Bu da şirketteki ortakların arasını açmış. Fon şirketi Yörsan hisselerini satışa çıkarmış.

Bize gelen bilgilere göre aile yeniden hisselere talipmiş. Abraaj’ın Türkiye’deki yatırımlarından biri de Netlog idi. Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Netlog’taki Abraaj hisselerine ise Soros talipmiş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde