Yoksula süt bile yok!

Yoksula süt bile yok!

Pınar’ın ardından Yörükoğlu Ortak Girişim Grubu’nun teklifinin değerlendirme dışı bırakıldığı okul sütü ihalesinde ilgşnç olay..

Yoksula süt bile yok!
16px
24px
13.04.2012 08:52
ABONE OLgoogle

Pınar’ın ardından Yörükoğlu Ortak Girişim Grubu’nun teklifinin değerlendirme dışı bırakıldığı okul sütü ihalesinde ekonomik gelişmişlikleri en düşük üç bölgeye; Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesine teklif gelmedi.

Türkiye genelinde 7.2 milyon öğrenciye dağıtılacak “Okul Sütü Programı” için dün ihale yapıldı. İhaleye beş firma teklif verdi. Pınar Süt ve Yörükoğlu’nun teklifi geçersiz sayıldı. İhalede dört bölge için teklif verilirken ekonomik gelişmişliğin daha düşük olduğu üç bölgeye teklif dahi gelmedi. Üç bölge için yeniden ihaleye çıkalacak.

“Pazarlık” usulü ile düzenlenen süt alımı ihalesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan’ın komisyon başkanlığında başladı.

Katılımcı firmalardan iki teklif alınacak ihalenin ilk oturumunda; İç Anadolu Bölgesi’ne, Yavuz Gıda birim fiyatı 52 kuruştan, 13 milyon 587 bin 743 lira, Ege Bölgesi’ne Dimes Gıda, birim fiyatı 50 kuruştan, 9 milyon 628 bin lira, Akdeniz Bölgesi’ne Yörükoğlu Ortak Girişim Grubu, birim fiyat 52 kuruştan 11 milyon 258 bin 208 lira ve Marmara Bölgesi’ne Ak Gıda-Sütaş-Danone Tikveşli-Yörükler-Tat Konserve Ortak Girişim Grubu, birim fiyat 48 kuruştan 21 milyon 844 bin 32 lira’dan teklif verdi.

Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri için teklif gelmezken daha sonra Yörükoğlu’nun da teklifi geçersiz sayıldı.

Söz konusu üç bölge için tekrar ihaleye çıkılacak.

Saat 16.00’da alınan ikinci ihalede hiç bir şirket indirime gitmedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde