Yok böyle artış: Bir yılda yüzde 120 değer kazandı

Yok böyle artış: Bir yılda yüzde 120 değer kazandı

Sanal para Bitcoin her geçen gün yeni rekorlar kırmaya devam ediyor.

Yok böyle artış: Bir yılda yüzde 120 değer kazandı
16px
24px
23.05.2017 16:28
ABONE OLgoogle

2010 yılında 100 dolarlık Bitcoin satın alan birinin şimdi 75 milyon doları var. Bazı ülkeler fiziki üretim olmadığı için Bitcoin'e mesafeli duruyor...

Bitcoin 2.200 doları aşarak yeni bir rekor kırarken yapılan bir hesaba göre 2010 yılında 100 dolarlık Bitcoin alanın şimdi parası 75 milyon dolara dayandı.

Sadece son bir yılda Bitcoin yüzde 120 değer kazandı.

Dünya devletleri ise Bitcoin’e karşı nasıl bir tavır tutunacaklarını anlamaya çalışıyor.

Dünya Bitcoin transferinin yüzde 40’ının gerçekleştiği Japonya Bitcoin’i geçerli sayan yasayı onayladı. Dünyanın pek çok bölgesinde ise Bitcoin üzerinden tartışmalar devam ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri ortada fiziki bir kazanç olmadığı gerekçesiyle Bitcoin’e mesafeli duruyor.

Bitcoin nedir?

Dijital para birimi Bitcoin fiziki olarak görülemiyor. Bitcoin tamamen dijital ortamda kuvvetli bilgisayarlar aracılığıyla madencilik yöntemi ile geliştiriliyor.

Bitcoin fiyatı arz talep dengesine göre şekilleniyor. Üretmenin limiti olduğu için Bitcoin'in değeri piyasada belirleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde