Yoğun bakımda milyon dolarlık imza

Yoğun bakımda milyon dolarlık imza

Geçen yıl ölen Matraş Deri'nin ortağı Necati Matraş'a komadayken şirkete borç çıkaran kararlara imza attırıldığı ortaya çıktı.

Yoğun bakımda milyon dolarlık imza
16px
24px
07.11.2009 14:00
ABONE OLgoogle

Geçen yıl ölen Matraş Deri'nin ortağı Necati Matraş'a komadayken şirkete borç çıkaran kararlara imza attırıldığı ortaya çıktı. Oğlu: Sahte belgelerle bizi 750 bin TL borçlu çıkardılar...

Geçen yıl vefat eden Matraş Deri'nin ortağı Necati Matraş'ın eşi ve oğlunun paylarına düşen 187 milyon dolar için açtığı davada yeni bir belge ortaya çıktı. Şirketin yüzde 25 ortağı olan Necati Matraş'ın eşi Gülsen Matraş'ın imzasının taklit edildiği Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'ndan gelen raporla doğrulandı.

Raporda, Gülsen Matraş'ın bu yöntemle 1997 ile 2007 yılları arasındaki genel kurullara katılmış gibi gösterildiği sonucuna da varıldı ve "Bahse konu imzaların Gülsen Matraş'ın eli mahsulü olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

Emniyet'in raporuyla birlikte yapılan sahtekârlığın tespit edildiğini savunan oğul Emre Matraş da, "Genel kurulların yapılmış gösterildiği adres korsan. Matraş Deri'ye ait öyle bir adres yok. Annemin imzasını kullanarak şirketin ana sermayesi 3 milyon lira artırılarak bizi 750 bin TL borçlu gösterdiler" iddiasında bulundu.

HÜKÜMET KOMİSERİ SUÇ İŞLEDİ

Emre Matraş, kuzenleri Erhan, Erdal, Ersoy, Tuğrul, Nilgün, Ayşe, Zeynep Matraş'ın şirkette bin TL maaşla bordrolu çalıştığını ama kredi kartı harcamalarının dokümü alındığında nasıl bir harcama yaptıklarının ortaya çıkacağını belirterek "Bana verilen arabaya bile el koydular. Kuzenlerim sefa sürerken ben cefa çekiyorum."

Gülsen Matraş da "Yoğun bakımda olan eşime 28 Kasım 2008'de yoğun bakımdayken zorla imza attırdılar. Her tarafını kanser sarmış, bilinci yerinde değil. Böyle bir kişiden nasıl imza alınır ve bu imzayla genel kurul yapılarak nasıl sermaye artırımı yapılır?" dedi.

Anne oğulun avukatı Zekeriya Dilsizoğlu ise, hastanede yoğun bakımda yatan bir ortağın imzası alınarak genel kurul kararı çıkarmanın suç olduğuna dikkat çekti ve "Vekalet vermemiş bir kişinin imzasıyla kararlar alınması imkânsız. Suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuştu.

Erhan Öztürk/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde