Yoga eğitmeninin yargılandığı 'taciz' davasına da yayın yasağı...

Yoga eğitmeninin yargılandığı 'taciz' davasına da yayın yasağı...

“Nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama” suçlamasıyla açılan davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme “yayın yasağı” konulmasına hükmetti.

Yoga eğitmeninin yargılandığı 'taciz' davasına da yayın yasağı...
16px
24px
16.04.2015 12:15
ABONE OLgoogle
“Nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama” suçlamasıyla açılan davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme “yayın yasağı” konulmasına hükmetti. Karar sanık avukatının talebi üzerine verildi.

“Nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama” suçlamalarıyla yargılanan ünlü yoga eğitmeni A. M, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, şikayetçi P.M.E’nin avukatı Eren Keskin, sanık ve onun avukatları Fatih Volkan ile Berrin Kurtukanvar katıldı. Duruşma sanığın kimlik sorgusuyla başladı. A.M evli olduğunu, yazarlık ve yoga eğitmenliği yaptığını, aylık kazancının 2 bin lira olduğunu, Azerbaycan ve Türkiye vatandaşı olduğunu belirtti.

‘KİŞİLİK HAKLARI ENGELLENİYOR’

Sanık avukatı Fatih Volkan, soruşturma aşamasında yapılan yayınların müvekkilinin kişilik haklarını engellediğini belirterek “Ayrıca bu yayınlar adil yargılamayı etkilemeye yönelik yayınlardır. Bu nedenle yargılamanın kapalı yürütülmesini ve yayın yasağı konulmasını talep ediyoruz” dedi.

‘KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ’

Şikayetçi P.M.E’nin avukatı Eren Keskin ise sanığın başka mağdurlara yönelik benzer eylemleri olduğunu ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek talebin reddedilmesini istedi.

‘KAPALILIĞA RET, İÇERİĞİN YAYINLANMASINA YASAK’

Mahkeme Başkanı Hazar Turan Alim, sanığa atılı suçlamanın niteliği ve iddia dikkate alındığında somut olayda genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı bir halin bulunmadığı gerekçesiyle yargılamanın kapalı yürütülmesine ilişkin talebin reddine karar verdi. Ancak duruşma içeriğinin gerek sanık, gerekse mağdur yönüyle kişilerin saygınlık, onur ve haklarına dokunacak nitelikte bir suçlamaya ilişkin olması ve dosya yönüyle bunların önlenmesi gerekli görüldüğünden duruşma içeriğinin yayınlanmasının tamamen yasaklanması kararı alındı.

ŞİKAYETÇİ GELECEK CELSE HAZIR EDİLECEK

A. M.’nin suçlamaları reddettiği duruşmada, sanık avukatlarının talebi üzerine yoga merkezi çalışanlarından Y.K. tanık olarak dinlendi. Şikayetçi avukatı Eren Keskin, müvekkilinin yurtdışında olduğunu bir dahaki celse hazır edeceğini belirterek sanık hakkında başka suç duyuruları bulunduğunu, bununla ilgili mahkemeye bilgi sunacaklarını ifade etti. Sanık avukatları A. M. hakkında soruşturma aşamasında konulan adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ettiler.

YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Mahkeme, sanık hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının, savunmasının alınmış olmasını dikkate alarak kaldırılmasına hükmetti. Duruşma, şikayetçinin önümüzdeki celse dinlenmesine karar verilerek 15 Eylül 2015′e ertelendi.

15 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın P.M.E’nin şikayetiyle başlattığı soruşturma ve sonrasında hazırladığı iddianamede sanık A.M’nin 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Savcılık sanığın “Nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama” suçlarını işlediğini iddia ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde