Yimpaş'ta kongre öncesi gerginlik

Yimpaş'ta kongre öncesi gerginlik

Para alma umuduyla geldikleri Yozgat'tan eli boş dönen Yimpaş mağdurları, bu şartlarda genel kurul toplantılarının yapılmasının mümkün olmadığını söylediler.

Yimpaş'ta kongre öncesi gerginlik
16px
24px
26.12.2010 17:12
ABONE OLgoogle

Toplantının yapılacağı salona basın mensuplarının alınmaması ve ortakların görüntü almalarına özel güvenlik elemanlarının müdahale etmesi üzerine ortaklar tepki gösterince salonda kısa süreli arbede yaşandı.

Fotoğraf makinesini vermeyen bir hisse sahibi ile özel güvenlikçiler arasında kavga çıktı. Para alma umuduyla geldikleri Yozgat'tan eli boş dönen Yimpaş mağdurları, bu şartlarda genel kurul toplantılarının yapılmasının mümkün olmadığını söylediler.

YİMPAŞ Holding'e bağlı halka açık 3 ayrı şirketin Yozgat'ta bugün yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısı, çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle yapılamadı. Toplantıya katılmak üzere yurt dışı ve Türkiye'nin bir çok ilinden yaklaşık bin 500 kişi Yozgat'a geldi. Basının alınmadığı, ortakların görüntü alırken özel güvenlikçilerin müdahalesi sonucu kısa süreli arbede yaşandı. Para alma umuduyla geldikleri Yozgat'tan eli boş dönen Yimpaş amğdurları, bu şartlarda genel kurul toplantılarının yapılmasının mümkün olmadığını söylediler.

Yimpaş AVM salonunda sabah 09.00 da Yimpaş Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin olağan genel kurul toplantısıyla başlaması planlanan toplantılar gecikince solonu dolduran ortakların tepkileri artmaya başladı. Sabah erken saatlerde, hatta günler öncesinden Yozgat'a gelen ortaklar, genel kurul toplantılarının yapılabilmesi için gerekli yüzde 25 hisse çoğunluğunun sağlanamadığı konusunda hükümet komiserinin açıklaması sonrasında ikinci bir şok yaşadılar. Para alma umuduyla geldikleri Yozgat'tan eli boş dönen Yimpaş mağdurları, bu şartlarda genel kurul toplantılarının yapılmasının mümkün olmadığını söylediler.

BASIN MENSUPLARI SALONA ALINMADI

Genel kurul toplantılarının yapılacağı salon girişinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Ortaklar ve güvenlik görevlileri haricinde salona giriş izni verilmedi. Metal dedektöründen geçen ortaklar, üst aramasından geçip ortaklık listesine imza attıktan sonra giriş kartı alarak içeri girebildiler. Salonda görüntü almaya çalışan ortaklara özel güvenlik görevlileri engel olunca Yimpaş mağdurlarının sesleri yükselmeye başladı. Bu sırada salonda arbede yaşandı. Fotoğraf çekenlerle özel güvenlikçiler arasında kavga çıktı. Olaya, salonda bulunan polisler müdahale etti. Cep telefonlarıyla görüntü alanlar ise rahatça çekimlerini yaptılar.

YİMPAŞ HOLDİNG BAŞKANI DURSUN UYAR YUHALANDI

Hükümet komiserinin gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle genel kurul toplantılarının ileriki bir tarihe ertelendiği konusunda açıklama Yaptı. Bunun ardından ortaklarına hitaben konuşma yapan Yimpaş Holding Yönetim kurulu Başkanı Dursun Uyar, kürsüye çıkınca salondan protesto sesleri yükseldi. Tepkilere rağmen konuşmasına devam eden Uyar, ôŞirketimiz son yıllarda yaşanan sıkıntıları hamd olsun geride bıraktı. 2000 yılından sonra yaşanan krizlerle bir çok şirket battı, bankalar battı, bizlerde sıkıntılar yaşadık ve bu sıkıntılara rağmen çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu süre içerisinde kar payı veremedik, ama inşallah 2011 yılından sonra kar payı da dağıtacağız. Yimpaş kurulalı 30 yıl oldu ve bizler ilk 20 yıl karşılıklı güzel güzel konuşurken, son 10 yıldır ne oldu da konuşamaz olduk' dedi.

Uyar'ın konuşması devam ederken salonda da üyeler arasında karşılıklı tartışmalar yaşandı. Salondakilerin bir bölümü konuşmaya tepki gösterirken, bir bölümü de dinlemek istedi.

ORTAKLAR ELLERİ BOŞ DÖNDÜ

Emekli ikramiyelerini, hayatları boyunca biriktirdikleri paralarını, bileziklerini bozdurup, evlerini satıp, hatta kredi çekip Yimpaş'a yatıran mağdurlar, bu gün yapılması planlanan ancak gerekli çoğunluğun sağlanamadığı için yapılamayan genel kurul toplantısından da elleri boş döndüler. Toplantı sonrasında konuşan Yimpaş mağdurları, ôBu şekilde toplantıların yapılması mümkün değil, yöneticiler istemedikçe bu toplantılar yapılamaz, istedikleri gibi yönetiyorlar' diye konuştular.

Genel Kurul Toplantısının kanun gereği bir ay içerisinde tekrar yapılması gerektiğini belirten Dursun Uyar, ôBu toplantının bize maliyeti bir milyon lirayı buluyor ve gerekli çoğunluk sağlanamadığı için tekrar bu paralar ödenecek bizde toplantıların yapılmasını istiyoruz' dedi.

DURSUN UYAR 2008 YILINDA 9 AY 23 GÜN HAPİS YATTI

SPK Kanununa muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan yargılanarak, 2008 yılında 9 ay 23 gün ceza evinde kalan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, SPK Kanununa muhalefet ve izinsiz aracılık faaliyetinde bulunmak suçundan ceza aldığı ve Yargıtay sürecinin devam ettiği davalarda zaman aşımına uğradı. 2002 yılından bu tarafa devam eden davalar düştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde